Članek
Iz Friends Arene v Fazanerijo nekoliko načeti, a z jasnim ciljem
NOVI IZZIVI VRAČAJO ENERGIJO
Aleks Pihler: "Ne smemo se spustiti v divjanje, ampak odigrati pametno tekmo"
Foto: Grega Wernig
70 ur po koncu drame v Stockholmu znova na igrišče. Iz Friends Arene v Fazanerijo, tudi tokrat na tekmo s spodbudnim ozračjem s tribun. Proti tekmecu, ki nam je ostal dolžnik iz prejšnje sezone.

Glavno vprašanje pred dvobojem z Muro pa je tokrat, kako se odzvati po napornih in čustvenih podaljških, ob tem pa ne dovoliti, da misli bežijo proti spektaklu v sredo v Ljudskem vrtu proti Rosenborgu? “Porabili smo veliko moči, o tem ni dvoma. Za nami je intenzivna tekma, 120 minut velikega boja. Po četrtkovem kratkem je bil tudi petkov trening še namenjen regeneraciji in smo tokrat zaključni del priprav opravili v soboto dopoldne. Ob tem je kar nekaj igralcev dobilo močno udarce, pri nekaterih se je nabralo veliko minut, Kronaveter je kaznovan, tako da je sestava moštva negotova in bo za sobotni nastop izbranih 11 najprimernejših v tem trenutku. Kakšna misel je vmes že ušla tudi k Rosenborgu, toda dovoljene bodo šele od nedelje. Čaka nas zahtevna tekma, treba se bo dobro odzvati proti moštvu, ki ima svojo strategijo, vztrajati pri našem načrtu in zmagati,” v napovedniku prvenstvenega gostovanja v Murski Soboti Darko Milanič.

Moštvo je vajeno preklopov z domačega na evropsko prizorišče in nazaj, čeprav je bila poraba moči v zadnjem obdobju največja doslej (AIK, derbi, AIK). O vijol’čnem utripu pred naslednjim testom Aleks Pihler: “Ko zmagaš, se napolniš z energijo. Novi izzivi nas vlečejo naprej, čim prej si želimo priti do prve ligaške zmage in začeti osvajati točke tudi v domačem prvenstvu, kajti vemo, da je to izhodišče za Evropo v naslednji sezoni. Dejstvo je, da je Mura imela neprimerno več časa za pripravo. Zadnjo tekmo so odigrali živahno, 4:3, zavedamo se, da se ne smemo spustiti v divjanje z njimi, ampak odigrati pametno tekmo. Seveda pa bodo proti nam bolj previdni, kot so bili proti Bravu. Moramo pa priti do pobude in izkoristiti priložnosti, ki si jih bomo pripravili. Ni lahko zmagati v Fazaneriji, toda če bomo v naši pravi podobi in iskali prave rešitve, nam bo uspelo.”

Krog št. 4. Mura – Maribor, sobota, 20:10.

17.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
36
Maribor
34
Aluminij
34
DNŠ Mura
31
Celje
28
Tabor Sežana
17
Triglav
17
Domžale
16
Bravo
13
Rudar
7