Članek
Trenerjev komentar dvoboja z Muro
KLJUB IZČRPANOSTI ŽELJA DO ZADNJE MINUTE
Foto: Grega Wernig
Po velikem boju v Stockholmu na negostoljubnem terenu v Murski Soboti, v pravem nogometnem ozračju zelo zahtevna preizkušnja, kot je bilo pričakovati. Še bolj so jo otežile razmere na terenu pa dvakratnem močnem nalivu pred tekmo.

“Dober tekmec, zelo kvaliteten. Ob tem še kot redko kdaj izredno težko igrišče, ki ni dovoljevalo kombinatorike. Sploh v 1. polčasu. Fantje so odgarali, so opazno izčrpani po tolikšnem številu tekem, a so se po najboljših močeh trudili do zadnjega trenutka, da bi zmagali,” je trenerjev opis živahnega dogajanja v Fazaneriji.

Kljub nujnim rotacijam je bila podoba na igrišču usklajena, z dovolj ritma.
“Imeli smo 7 igralcev, ki niso igrali prejšnje tekme. Podoba je bila dobra, pokazalo smo veliko pozitivnih zadev. Imeli smo slab trenutek po prejetem zadetku, ko je nasprotnik dobil krila, mi pa se nismo dobro odzvali. Potem smo povrnili nadzor in v 2. polčasu zelo dobro odigrali. Ob menjavah smo dobili nek nov veter in se približali tudi zmagi, čeprav je bil nasprotnik res zelo dober. Tukaj pa se mi zdi pomembno dodati, da nekateri fantje, ki so prišli na novo, še ne dojemajo, kako ‘gori’ pri nas vsako tekmo. V najkrajšem času bodo morali preklopiti na našo miselnost. Še zmeraj nam določene malenkosti v igri ne ugajajo. Skušamo jih popraviti in jih tudi bomo.”

Nardin Mulahusejnović je prvič dobil priložnost od 1. minute.
“Z njegovo predstavo smo lahko zelo zadovoljni. Kot sem vmes že nekajkrat omenil, navdušuje s svojo delavnostjo in skromnostjo. Na takšnih igriščih je bolj vajen igrati, dobro se je znašel in odigral odlično tekmo.”

Obračamo se k novemu vrhuncu, kašen je prvi pogled proti Rosenborgu po dveh vmesnih izkušnjah proti skandinavskima tekmecema?
“Glede njihovih dobrih zadev so tako kot AIK zelo dobri pri prekinitvah v napadu. So pa drugače postavljeni na igrišču in se obnašajo drugače. Hitro bomo arhivirali Muro in pospešeno šli v pripravo na tekmo proti Rosenborgu. Pomembno jih je bilo videti v živo, zato si je Saša Gajser ogledal tekmo v soboto proti Sarpsborgu. Zavedamo se, da bomo morali biti na visokem nivoju, odigrati zelo dobro tekmo. Trud, osredotočenost morata biti na najvišjem nivoju. Z željo in s pametjo. Ob izjemni energiji s tribun," poudarja Darko Milanič.
31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
58
Maribor
55
Aluminij
48
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Tabor Sežana
34
Domžale
33
Triglav
31
Rudar
10