Članek
Trenerjev napovednik "1. polčasa" 3. kvalifikacijskega kroga
VSILITI JIM NAŠ NAČIN IGRE
"Tekmece moramo prisiliti v napake z našo dobro igro"
Foto: Grega Wernig
Liga prvakov, 3. krog kvalifikacij. In še tretji skandinavski nasprotnik. Po islandskem in švedskem je pred nami dvoboj z norveškim prvakom, še stopnička do evropske jeseni. O vijol'čnem načrtu za dvoboj z Rosenborgom v pogovoru s trenerjem.

»Rosenborg je drugačen tekmec, kot je bil švedski AIK, še vedno pa je fizično močna ekipa, dobra v prekinitvah. Za razliko od Švedov, ki so se več zanašali na posameznike, ekipa Rosenborga velja za močnejši kolektiv. Rosenborg nekatere zadeve ponavlja skozi celotno tekmo, te moramo prepoznati in na njih pravilno odgovarjati, od prve do zadnje minute. Izkoristiti moramo pamet, nadzorovati čustva pred polnimi tribunami, vtekati, zaključevati akcije. Vemo, da bomo imeli svoje priložnosti,« pred prvo tekmo z Norvežani Darko Milanič.

»Doma smo proti AIK-u osvajali t.i. druge žoge, Rosenborg temu namenja veliko pozornost, veliko igrajo preko kril in pošiljajo predložke proti visokemu napadalcu, tudi odbitke zaključijo zelo kvalitetno. Sredina bo zgoščena in iskati bomo morali dobre rešitve v napadu. Skozi celotno tekmo moramo biti pozorni na vse podrobnosti, ki bodo odigrale ključno vlogo pri našem cilju - zmagi. Nasprotnik je doma bistveno bolj napadalen kot na gostujočem igrišču, to je treba upoštevati in na igrišču izkoristiti. Predvidevamo lahko njihovo previdnejšo igro. Tekmece moramo prisiliti v napake z našo dobro igro v napadu, z dobro posestjo, z zaključki in jih pripeljati v fazo tekme, kjer bomo mi fizično boljši.«

Prvič letos na evropskem prizorišču bo spremenjena začetna enajsterice, saj bo zaradi treh zbranih rumenih kartonov manjkal strelec odločilnega zadetka na Švedskem, Alexandru Cretu.
»Cretu je zelo pomemben v smislu defenzivnega skoka, grdega, manj opaznega dela, ki ga odlično opravlja. Dobi veliko dvobojev in vedno igra na robu rumenega kartona. Najbrž je boljše, da manjka na domači tekmi, kakor na gostujoči. Blaž bo v sredini moral prevzeti njegovo vlogo v defenzivnem skoku in pri podajah naprej, kar je Alexandru odlično počel. Verjamemo, da ga lahko drugi nadomestijo, s tem da bodo izpolnjevali svoje naloge stoodstotno. To je evropska tekma, v kateri moraš biti na visokem nivoju in verjamem, da bomo.«

Spodbudna informacija med odštevanjem do tekme: Luka Zahović je premagal težave s poškodbo in se bo po uspešno opravljenih terapijah od srede lahko priključil moštvu na treningih. Izven kadra tako do nadaljnjega še ostajata tudi Luka Uskoković in Felipe Santos.

Maribor – Rosenborg. Ljudski vrt, sreda, 20:15.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8