Članek
S kapetanom o hitrem preklopu, o naslednji misiji
RESETIRANJE IN V SOBOTO PO ZMAGO
Foto: Grega Wernig
Prvi kvalifikacijski poraz na domačih tleh v letošnjem poletju, prvi po Liverpoolu v evropskih pokalih v Ljudskem vrtu. Redki so trenutki, ko izgubimo doma evropsko tekmo, tokrat je bil uspešnejši norveški prvak. Po tekmi proti Rosenborgu, pred pripravo poskusa lova na preobrat na povratni tekmi in pred sobotnim prvenstvenim izzivom pogovor s kapetanom.

»So čvrst, zahteven tekmec, to smo izvedeli že prej iz analiz. Toda tekma je šla v napačno smer po naši krivdi, prejeti zadetki so bili plod naših napak. Na začetku drugega polčasa smo dobili gol ob najbolj neprimernem trenutku, sledil je še naslednji zadetek iz prekinitve. Ko pa je uspelo zadeti tudi nam in je nastalo upanje, smo zelo hitro, prehitro morali znova po žogo v mrežo. Imeli smo slabo tekmo, o tem ni dvoma, to je treba priznati,« je vtise z igrišča strnil Marcos Tavares, ki kljub novemu v seriji zadetkov v Evropi ni imel razlogov za pravo veselje.

»Da sem dosegel zadetek, ni imelo velikega pomena. Je zaradi razpleta slaba tolažba. Naredili smo preveč napak, škoda za takšno predstavo ob takšnem trenutku. Treba bo igrati bolje in lahko igramo bolje, moramo. Ne bomo obupali, poskusili bomo presenetiti na Norveškem. Verjamem, da še ni konec, marsikaj se lahko zgodi na naslednji tekmi.«

Do ponovnega razmišljanja o Norvežanih pa popolna osredotočenost na naslednjo prvenstveno tekmo. Zdaj je treba storiti vse, da pridemo do treh točk v sobotnem dvoboju z novincem v ligi iz Sežane.
»Dovolj je izkušenj pri teh preklopih, vemo, kaj je treba storiti. Potovanje na Norveško je zdaj umaknjeno na stran, od četrtkovega treninga je v mislih le naslednja tekma. Nismo dobro začeli prvenstva, čas je za prvo zmago. Verjamem, da se začenja premik tudi rezultatske krivulje navzgor. Resetiranje, popolna priprava in gremo naprej z optimizmom. Na puno!«

Ljudski vrt, sobota, ob 20:15.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8