Članek
Za sobotni dvoboj v Ljudskem vrtu nekaj sprememb, prvič v tem poletju z moštvom tudi Luka Zahović
NAREDITI, KAR SE NAREDITI MORA
Saša Ivković: "Po vsem, kar se je dogajalo, nimamo izbire. Moramo zmagati!"
Foto: Grega Wernig
72 ur po evropski naslednja domača prvenstvena tekma. Ostajamo v Ljudskem vrtu, med dvema preizkušnjama UCL kvalifikacij popolna osredotočenost na naslednji izziv.

“Razumljivo je bil prvi dan po porazu najhujši, toda ni časa žalovati v tem ritmu. Zdaj je že pred nami nova zgodba. Razmišljamo pozitivno, popraviti moramo prvenstveni izkupiček. Potrebujemo zmago, zagnanost, navdih. Tekmeci imajo tisti dodaten zagon novinca v ligi, a moramo prevladati na igrišču. Ne smemo se skrivati za napakami in opravičili, ampak narediti, kar se mora narediti,” o odzivu moštva po Rosenborgu Darko Milanič.

Za naslednjo tekmo bo kader širši, vrača se Alexandru Cretu, po uspešnem okrevanju bo prvič v kadru tudi Luka Zahović.
“Je zdrav, z nami od srede v polnem treningu. Pred tem je delal s kondicijskimi trenerji in fizioterapevti. V zadnjih sezonah je Luka dokazal, da je zelo pomemben glede učinkovitosti. Škoda, da je za njim takšen premor, a je pomembno, da je spet z nami.”

Toda povsem brez težav ne gre.
“Manjkala bosta Kotnik in Milec. Pri Kotniku je sprva kazalo na daljši premor, toda pregled je pokazal, da mora mirovati le nekaj dni. Milec je bil še v petek na terapevtski mizi in ni treniral, tako da zaradi poškodbe ne bo igral.”

Da krivuljo spet obrnemo navzgor, je predvidenih tudi nekaj sprememb.
“Dobivamo preveč golov, premalo jih zabijamo, torej nalog ne opravljamo dobro. Razmišljamo o določenih spremembah in jih bomo tudi naredili. Treba je storiti vse, kar lahko, da bi nam uspelo. Pomembna bo tudi priprava izven igrišča. Treba se je zbrati, to nam bo 10. tekma v kratkem času. Gre za velik napor, ta serija zahteva veliko fizične in tudi čustvene moči, vendar to je naša naloga in treba jo je opraviti dobro,” je izpostavil trener v napovedniku.

Kako so na preskok pripravljeni igralci? Saša Ivković: “Nikdar ni prijetno, ko izgubiš. Toda staknili smo glave skupaj, se pogovorili. Iz dvoboja proti Rosenborgu moramo izvleči najbolj koristna spoznanja, da se kaj podobnega ne bo več ponovilo. Obrnili smo se k naslednji tekmi, z željo, da zmagamo. V prvenstvu jih zdaj potrebujemo v seriji. Tekma bo zelo pomembna in bo zahtevala najvišjo stopnjo zbranosti. Kot novinci v ligi so tekmeci zelo dobro začeli sezono, mi pa zdaj po vsem, kar se je dogajalo, nimamo izbire. Moramo zmagati.”

PLTS, krog št 5. NK Maribor – CB24 Tabor. Sobota, 20:15.

17.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
36
Maribor
34
Aluminij
34
DNŠ Mura
31
Celje
28
Tabor Sežana
17
Triglav
17
Domžale
16
Bravo
13
Rudar
7