Članek
S trenerjem o vseh ugotovitvah sobotnega dvoboja v Ljudskem vrtu
DOBILI, KAR SMO ISKALI
Foto: Grega Wernig
Narediti, kar se narediti mora. Cilj, izpostavljen pred tekmo, uresničen. Prvenstvene predstave so v sobotnem večeru dobile potrditev tudi s polnim izkupičkom, o učinkoviti tekmi v Ljudskem vrtu v pogovoru s trenerjem.

“Trajalo je nekoliko dlje, da smo prišli do odločitve. Sežančani so potrdili, kar so pokazali že v prejšnjih tekmah, imajo kvaliteto. Pri nas pa je bila opazna nesproščenost, tudi posledice neverjetnega ritma zaporednih tekem in sittuacij iz prvenstva, ko nismo osvajali točke, a bi si jih ob prikazanem zaslužili. Takšne zadeve privedejo do nervoze, a smo dosegli namen. Ne smemo pozabiti, da zmaga, ki se doseže ob koncu, je enako dobra ali včasih tudi boljša od tiste, ko je zmagovalec odločen že prej. To pomeni, da smo bili v tekmi, da smo bili ustrezno osredotočeni. Izkoristili smo prednost igralca več, dobro kombinirali in izpolnili cilj,” je Darko Milanič opisal dvoboj z ambicioznim novincem v ligi, ki smo ga odigrali s spremenjenim igralnim sistemom (3-5-2).

“Imeli smo poskus nove postavitve, z veliko ofenzivnimi igralci. Ni nam šlo vse, kot bi si želeli, kar je razumljivo, saj je bilo to prvič. Ko pogledaš tekmo in zmagaš s štirimi doseženimi goli, je okej. To smo iskali in to smo dobili.”

Še ena spodbuda: na seznamu strelcev imamo nova igralca Luka Zahović takoj ob vrnitvi po poškodbi, Rudi Požeg Vancaš za dodatno samozavest.
“Super je, da sta zadela. Luka je po tako dolgem premoru zabil lep gol, si ga zaslužil z aktivnostjo. Upam, da jih bo v prihodnje še veliko. Rudi pa je potreboval ta zadetek, saj je že odigral nekaj tekem, bil v priložnostih, bil blizu. Zanj je pomembno, da je zadel v pravem trenutku.”

Po pomembni zmagi pa takoj na naslednji izziv. Nedelja za regeneracijo, v ponedeljek zjutraj že letimo v Trondheim. Ne glede na izhodišče, z vijol’čno energijo in nepopustljivostjo.
“Dokler ni konec, moramo verjeti v uspeh. Nogomet je tako zelo nepredvidljiv, tako odvisen od nekega določenega trenutka, da je vse mogoče. Tudi naše napredovanje pri takšnem zaostanku. Treba je verjeti, jurišati, skušati zabiti na vsak način. Bomo pa morali biti odlični, da bi nam uspelo.”

Odhod z mariborskega letališča v ponedeljek ob 9:30, tekma v Trondheimu bo v torek ob 19:00. Znova z neposrednim spletnim prenosom v sodelovanju NK Maribor in podjetjem Energija plus. Več informacij sledi.
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10