Članek
Rudi Požeg Vancaš o tekmi različnih polčasov na Norveškem
ZABILI SO VSE, MI PREMALO
"Če bi zadeli še 1x v 1. polčasu, bi tekma lahko šla v povsem drugo smer"
Foto: Grega Wernig
Pogled iz slačilnice. Po obračunu v Trondheimu pogovor s strelcem, Rudi Požeg Vancaš o upanju po 1. ter preobratu za slovo od kvalifikacij za Ligo prvakov po 2., skupaj 4. polčasu dvoboja med slovenskim in norveškim prvakom.

“Težko je po porazu govoriti o tem, toda treba je izpostaviti, da nam je uspel izjemen 1. polčas. Imeli smo veliko priložnosti, obetavnih situacij, žal pa je ostalo samo 1:0. Potem pa se je v želji, da povišamo vodstvo, zgodilo to hitro izenačenje. Prišlo je do padca v naši igri, še vedno bi morali zabiti enako število golov v boju za napredovanje, a se je bilo težko vrniti. Potem so nogometaši Rosenborga zadeli še 2x in je bilo naših upov konec,” o dogajanju na stadionu Lerkendal igralec s št. 77, ki je prvencu v PLTS dodal še prvi gol v evropskem tekmovanju.

Obžalujemo lahko zamujeno priložnost, da bi bilo ob odmoru več kot 1:0 iz našega zornega kota oz. na semaforju 0:1….
“Sam sem imel še 2 priložnosti, eno mi je vratar ubranil, pri drugi sem preveč okleval. Nismo bili dovolj učinkoviti, pripravili smo si še nekatere priložnosti, polpriložnosti, ki bi se jih dalo izkoristiti. Če bi zadeli še vsaj 1x v 1. polčasu, bi bilo lažje nadaljevati in tekma bi lahko šla v povsem drugo smer.”

Največja razlika med moštvoma, ki je prišla do izraza med 180-minutnim bojem, je bila v izkoristku priložnosti.
“Na obeh tekmah so tekmeci izkoristili skoraj vse svoje priložnosti, pri nekaterih situacijah imeli tudi nekaj sreče. Nam to ni uspelo, kot bi moralo uspevati. Na tem nivoju je to treba početi boljše. Norvežani so zasluženo napredovali, mi pa se moramo usmeriti k naslednjim tekmam.”

Evropska pot ni končana, nadaljujemo jo v play-offu Lige Europa. Zelo verjetno nas prihodnja četrtka čaka dvoboj z najboljšim bolgarskim moštvom zadnjih let, Ludogorec je prvo tekmo proti predstavniku Walesa dobil s 5:0.
“Po porazu na Norveškem se je treba hitro pobrati in pozabiti na to izkušnjo. Analizirati moramo slabe zadeve, da jih odpravimo, izvleči in zapomniti pa si je treba pozitivna spoznanja. Predvsem je treba preprečiti, kar se nam dogaja, ko prelahko dobivamo zadetke in iti samozavestno v obe tekmi. To bi bila velika zadeva za nas, za slovenski nogomet. Upam, da nam uspe. Ker si zaslužimo. Pokazali smo v 1. polčasu, česa smo zmožni. Če bomo to prenesli v vseh 180 minut play-offa, se lahko uvrstimo v skupinski del. Najprej pa bodo misli le pri sobotni prvenstveni tekmi v Celju.”
17.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
36
Maribor
34
Aluminij
34
DNŠ Mura
31
Celje
28
Tabor Sežana
17
Triglav
17
Domžale
16
Bravo
13
Rudar
7