Članek
S trenerjem o sobotnem porazu in trenutni fazi
ODLOČILE SO GROBE NAPAKE
Foto: Grega Wernig
Konec uspešne serije v štajerskih derbijih. Prvi poraz proti Celjanom po novembru 2017, drugi v letošnjem prvenstvu, ki smo ga začeli pod pričakovanji. Sobotni dvoboj smo izgubili po individualnih napakah.

“Grobe, usodne napake, ki smo jih naredili, so odpeljale tekmo v neželeno smer. Če jih narediš toliko, ne moreš zmagati. Prvi polčas smo igrali napačno, krilne napadalce imeli preveč v sredini in nam ni steklo. Kljub temu smo imeli priložnost, da bi zadeli iz enajstmetrovke. Nasprotnik ni igral drugače kot običajno v dvobojih z nami, imel je tempo proti naprej, zgostil je prostor pred svojim golom. V 2. polčasu smo naredili korekcijo, bili konkretnejši, zadeli in skušali še dvigniti ritem, potem pa spet velika napaka, ki je odločila tekmo,” Darko Milanič o sobotni tekmi in trenutni fazi.

“To je zdaj tisto obdobje, ki ga vsaka ekipa mora prestati. Naš cilj je bil narediti serijo, ni se nam izšlo. Veliko kvalitetnih igralcev se mora zdaj spraviti do tega, da odpravimo napake, ki nas drago stanejo. Da bomo znali tekmovati, da najdemo tisto pravo pot in pridemo do zmag, ki prinašajo vse.”

Redko se zgodi, da imamo v šestih evropskih tekmah 3 zmage, istočasno pa v šestih prvenstvenih le eno. Od otvoritve proti Triglavu se domače prvenstvo razpleta drugače od pričakovanj...
“Tisti začetek nas je spravil v težko situacijo, ko nekaj moraš in se znajdeš pod pritiskom. Tekme se nabirajo, v trenutku, kjer imaš zaupanje in manj tekem, je vse skupaj bolj sveže ter se takšne napake ne dogajajo, kot se nam med stopnjevanjem ritma.”

Kako se pobrati po tej neprijetni situaciji?
“Razočaranje je prisotno v prvem trenutku, to je razumljivo, toda volje in želje ne smeš izgubiti. Takoj zatem začneš razmišljati, kaj smo si povedali in to upoštevaš. Moramo imeti kvaliteto, da iz teh zadev, ki se nam dogajajo, nekaj izvlečemo, potem pa spremenimo. To je dejstvo, napak je preveč. Ne glede na okoliščine pa se ekipa mora odzvati in ima priložnost že v četrtek.”
9.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
18
Aluminij
18
Celje
16
DNŠ Mura
16
Maribor
15
Bravo
11
Tabor Sežana
10
Domžale
7
Triglav
6
Rudar
4