Članek
Kdo je naš tekmec v boju za evropsko jesen?
Z NAŠO MOČJO NAD NJIHOVO INDIVIDUALNOST
Foto: Grega Wernig
PFC Ludogorets, nasprotnik v play-offu s prav posebno zgodbo. Klub, ki sta ga leta 2009 prevzela brata Domuschiev in od tedaj je nogomet v Razgradu zgodba št. 1. Celotno desetletje je v znamenju št. 1, saj jim je uspel neverjeten niz, ko so vedno končali prvenstvo na vrhu lestvice. Ob prevzemu vlagateljev, ki veljata za uspešna podjetnika, so se ekspresno uvrstili iz tretje v drugo in iz druge v prvo ligo, kot novinci med elitno druščino pa so takoj postali bolgarski prvaki, pokalni zmagovalci ter osvojili še superpokal.

Pokorili so Bolgarijo in postali serijski prvaki (osemkrat zapored od prvega naslova leta 2012), z izjemnimi vlaganji ter nakupi številnih tujih nogometašev pa postali stalnica tudi v evropskih tekmovanjih. Doslej so dvakrat že bili udeleženci skupinskega dela Lige prvakov (igrali so neodločeno tudi proti Liverpoolu in PSG), trikrat pa Lige Europa.

Kakšen je današnji Ludogorets, je naš strokovni štab analiziral ob posnetkih prejšnjih tekem. V živo pa sta tekmeca v nedeljskem prvenstvenem dvoboju v Varni (Cherno More - Ludogorets 1:2) spremljala športni direktor Zlatko Zahovič in pomočnik trenerja Saša Gajser.
“Ogled tekme je potrdil dosedanja spoznanja, predvsem o tem, da gre za moštvo, ki ima izredno individualno kvaliteto v napadu. S posamezniki, ki jih odlikujejo hitrost, sposobnost preigravanja, nepredvidljivost, raznovrstnost. To je njihova stalnica že vrsto let, kar dokazujejo rezultati, 8 zaporednih naslovov prvaka in 5 uvrstitev v skupinski del evropskih tekmovanj,” pravi Saša Gajser o uspešnem projektu z vzhoda Evrope, ki bo s številnimi tujci (Brazilija, Senegal, Kongo, Izrael, Romunija, Poljska…) popolno nasprotje glede na skandinavski slog.

“Če jih primerjamo z našimi prejšnjimi nasprotniki v kvalifikacijah, so drugačni, že zaradi prej naštetih značilnosti igralcev. So pa drugačni tudi po načinu branjenja od dosedanjih treh tekmecev. Čaka nas zahteven izziv, zato moramo storiti vse, da bomo videli Maribor, ki bo v dveh tekmah pokazal vse, kar nas je krasilo v prejšnjih letih, ko smo igrali v Ligi prvakov in Ligi Europa. Sposobni smo tekmecem izničiti njihove glavne prednosti, potrebujemo pa odlično predstavo v Bolgariji in potem gremo s pomočjo navijačev na povratni tekmi v boj za novo izjemno vijol’čno zgodbo.”

Vijol’čna odprava odpotuje v Bolgarijo v sredo zjutraj z mariborskega letališča, termin tekme v četrtek je 19:30 po slovenskem času (20:30 po lokalnem).
9.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
18
Aluminij
18
Celje
16
DNŠ Mura
16
Maribor
15
Bravo
11
Tabor Sežana
10
Domžale
7
Triglav
6
Rudar
4