Članek
Prispeli v Bolgarijo, odločno po dobro izhodišče v boju za evropsko jesen
POTREBUJEMO TISTI KLIK, POZITIVEN TRENUTEK
"Dobro se braniti in napadati, predvsem pa si med seboj na igrišču pomagati"
Foto: Grega Wernig
Maribor-Varna-Razgrad. Potovanje v Bolgarijo je drugačno, varno do Varne, po pristanku z daljšo avtobusno vožnjo do prizorišča, toda natančno zasnovano in z jasnim namenom. Po dobro izhodišče v boju za evropsko jesen.

“Dober rezultat bi bil vsak, ki bi nam na povratni tekmi omogočal možnosti za napredovanje. Igramo proti moštvu, proti kateremu bo treba vse zelo dobro opraviti. Pokazati odločnost, srčnost, odgarati tekmo in biti mentalno na najvišjem nivoju. V naši igri mora biti vsega: moramo iskati prave rešitve v napadu in se dobro braniti, predvsem pa si med seboj na igrišču pomagati,” v popotnici pred izzivom play-offa Darko Milanič.

Kakšne so bile novice z ogledniške misije, ki sta jo opravila Zlatko Zahovič in Saša Gajser?
“Pričakovane. Tekmeci so potrdili, kar je za njih značilno že vrsto zadnjih let, ko so stalnica evropske jeseni. Imajo individualno kvaliteto, prepoznaven način igre. Nekoliko so spremenili igralski kader v tem poletju, vendar se njihov način igre ni spremenil. Odlično napadajo, nekaj ti tudi pustijo, toda z namero, da te s svojimi kvalitetami nato spet ogrozijo.”

Po treh skandinavskih nas zdaj čaka nasprotnik s povsem drugačnimi značilnostmi, PFC Ludogorets, pogosto tudi s petnajstimi tujci v 18-članskem zapisniku.
“To bi nam lahko bolj ‘ustrezalo’, vendar bolj pod narekovaji, kajti tukaj pa gre za drugo specifiko, ko moramo biti zaradi njihovih posamičnih prednosti v vseh fazah izredno dobri. Kot jih vidim ob naših aktivnostih, so fantje polni pričakovanj, osredotočeni. To je najbolj pomembno. Moramo verjeti, da lahko naredimo nekaj velikega. Zavedamo se, da imamo določene težave, ki jih med letošnjo sezono še nismo uspeli odpraviti. Prekinitve, individualne napake so nas odpeljale v neželeno smer, a sem prepričan, da moštvo ne potrebuje veliko, da obrne krivuljo navzgor. Potrebuje tisti klik, pozitiven trenutek in bo šlo, ker smo preblizu tega, da bi delovali dobro. Veliko se pogovarjamo, posegamo po različnih prijemih. Ne gre samo za ‘cartanje’, vmes se najde tudi močna, moška beseda. Vse z namenom, da bo naša podoba na igrišču boljša in verjamem, da bo,” poudarja trener, ki je dočakal vrnitev Pihlerja, ni pa mogel dopolniti seznama potnikov z vsemi predvidenimi kandidati.

Rajčević še ni nared, moral je ostati doma. Ostali so zdravi. In pripravljeni na velik boj.”

PFC Ludogorets – NK Maribor
. Prvih 90’ play-offa UEFA Europa League. Četrtek, 19:30 po slovenskem času (20:30 po bolgarskem). Tudi z neposrednim prenosom na TV Slovenija.9.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
18
Aluminij
18
Celje
16
DNŠ Mura
16
Maribor
15
Bravo
11
Tabor Sežana
10
Domžale
7
Triglav
6
Rudar
4