Članek
Sreda za prvi stik z Ludogorets Areno, v četrtek na puno!
MOTIV IZJEMEN, POT POZNAMO
"Moramo odigrati odlično tekmo in tega smo sposobni"
Foto: Grega Wernig
Prve ure v vijol’čni bolgarski bazi. Po pristanku v Varni premik do Razgrada, kjer je moštvo zvečer že opravilo spoznavanje z igralno površino. Ludogorets Arena je pripravljena na spektakel, pripravljen je tudi Maribor.

“Komaj čakamo, da opravimo zaključni del priprav in se začne zares. Utrip evropske tekme je vedno poseben, jasno je, kaj prinaša in pomeni. Naredili bomo vse, da poskrbimo, da bi jih imeli še 6 do konca jeseni,” pravi Dino Hotić med odštevanjem do dvoboja z bolgarskim serijskim prvakom.

“Vemo, da so zelo dobra ekipa, z odličnimi posamezniki. Večinoma Brazilci in dobro se zavedamo, kaj to pomeni. Analize so pokazale, kaj zmorejo. Seznanjeni smo z njihovimi značilnostmi, morali bomo biti zelo previdni in jim onemogočiti najboljše lastnosti, na drugi strani pa skušati izkoristiti vsako svojo priložnost.”

Glede na tržno vrednost moštva je vloga favorita tokrat na strani nasprotnika.
“Soočiti se moramo z vsakim izzivom, če smo favoriti ali ne. Vse, kar je bilo doslej, je pozabljeno. Dosedanje evropske tekme in tudi start prvenstva, ki za nas niti približno ni takšen, kot bi si želeli. Ne smemo igrati brezglavo, ampak biti disciplinirani in dovolj potrpežljivi pri iskanju naših rešitev, kako ogroziti njihovega vratarja. Moramo odigrati odlično tekmo in tega smo sposobni,” o bojevitem utripu slačilnice Dino Hotić.

Ob pristanku je bilo +32, za razliko od skandinavskih bomo tokrat imeli prave poletne razmere. Vroče bo v vseh pogledih, toda moštvo je pripravljeno na izziv. Saša Ivković: “Vemo, s kakšnim tekmecem imamo opravka. So odlična ekipa, kar so tudi dokazali v prvenstvu in evropskem tekmovanju. Dobro smo jih analizirali, zavedamo se, da imajo odlične posameznike. S temi spoznanji gremo v tekmo, toda tudi z zaupanjem v naše sposobnosti.”

Močno in ponosno bo vijol’čno vodilo. Z dvignjeno glavo v play-off.
“Prišli smo v Evropi do zadnje stopnice pred skupinskim delom, to je velik uspeh in uresničitev prvega dela našega cilja. Z uvrstitvijo v skupinski del bi poskrbeli za nadgradnjo, zato smo zdaj osredotočeni le na to tekmo. Čaka nas zahtevna preizkušnja, kot je za ta nivo tekmovanja razumljivo. Kdor je v play-offu, je tja prišel zasluženo. Motiv je izjemen, pot poznamo. Storili bomo vse, da bi prišli do dobrega izhodišča pred trenutkom odločitve v Ljudskem vrtu.”

PFC Ludogorets – NK Maribor. Prvih 90’ play-offa UEFA Europa League. Četrtek, 19:30 po slovenskem času (20:30 po bolgarskem).
9.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
18
Aluminij
18
Celje
16
DNŠ Mura
16
Maribor
15
Bravo
11
Tabor Sežana
10
Domžale
7
Triglav
6
Rudar
4