Članek
Pogled z igrišča: Martin Milec o moči vijol'čnega kolektiva v Razgradu
VRNILI SMO SE K OSNOVAM
“Najbolj pomembno bo zadržati ta moštveni duh"
Foto: Grega Wernig
Iz Razgrada z nočnim letom, z odličnim izhodiščem. Z rezultatom, ki pomeni veliko upanje. In poln Ljudski vrt na povratni tekmi…

“Prišli smo do zelo aktivnega rezultata. Res je, da smo trpeli, bili skoraj vseh 90 minut pod pritiskom, toda z ekipnim duhom, medsebojnim pomaganjem, s taktično zrelostjo smo odigrali dobro tekmo. Škoda le, da nismo bili tako nevarni v napadu, kar pa je bilo na nek način razumljivo. Tudi zaradi rezultatov prejšnjih tekem, ki so nas nekoliko zavirali, a imamo zdaj po tem izhodišču lepe možnosti v povratnem dvoboju,” je uspešno bolgarsko misijo opisal Martin Milec.

V junaški, moštveni predstavi so igralci izpostavili delež Kenana Pirića.
“Zasluži si vse pohvale, vsi smo mu čestitali za izjemno delo, ki ga je opravil. Ne samo zaradi obramb, tudi zaradi zanesljivosti ob predložkih, kar nekaj jih je pobral, odbil. Verjamem, da mu bo ta predstava dvignila samozavest za naslednje tekme.”

Treba je bilo prestati še dodatno oviro: po izključitvi Dina Hotića več kot pol ure z igralcem manj…
“Škoda je tega rdečega kartona, morda je sodnik tudi nekoliko prehitro segel v žep. Uspeli smo se ubraniti, toda proti koncu tekme je tudi pri njih prišlo do padca v igri. Imeli smo nekaj protinapadov, akcij, ki bi jih lahko boljše izkoristili. Nismo uspeli biti nevarnejši, toda nismo dobili gola. Namen je dosežen, ohranili smo mrežo nedotaknjeno in čakamo trenutek odločitve v Ljudskem vrtu.”

Prvi pogled proti povratni tekmi?
“Najbolj pomembno bo zadržati ta moštveni duh. Pred tekmo v Bolgariji smo rekli, da se je treba vrniti k osnovam. Osnova vsake velike ekipe je branjenje, to smo opravili z odliko. Spoznali smo jih, potrdili so, da so dobra ekipa, sestavljena iz odličnih posameznikov. Vemo, kaj lahko pričakujemo v Mariboru. Ko igramo doma, vedno prihajamo do priložnosti. V napadu bo drugače, kot je bilo v Bolgariji. Znova se bomo dobro pripravili na tekmo in verjamem v našo dobro igro ter napredovanje.”
9.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
18
Aluminij
18
Celje
16
DNŠ Mura
16
Maribor
15
Bravo
11
Tabor Sežana
10
Domžale
7
Triglav
6
Rudar
4