Članek
Takoj v novo zgodbo, trenerjev napovednik nedeljskega dvoboja v Ljudskem vrtu (ob 20:10)
Z ENERGIJO IN RAZIGRANOSTJO
Foto: Grega Wernig
Hitra regeneracija in že priprava na naslednjo tekmo. Ne glede na to, da se z izhodiščem iz Bolgarije lahko odpirajo tudi vrata skupinskega dela, je Ludogorets do konca vikenda prepovedana tema. Opravljen je vmesni preklop, s popolno usmeritvijo k nedeljskemu prvenstvenemu dvoboju.

“Želeli smo rezultat, ki nam omogoča napredovanje, dosegli smo ga. Vemo, kakšen bo načrt za četrtek, od vrnitve pa je vse podrejeno samo nedeljski tekmi. Za nami je zahtevna preizkušnja, dolga pot. Petek je bil zato le namenjen regeneraciji, v soboto pa smo se že lotili priprav na nov izziv. Razen nekaterih manjših udarcev drugih posledic ni, opazno pa je, da je moštvo pridobilo na samozavesti,” s trenerjem o uspešni bolgarski misiji in novem izzivu v Ljudskem vrtu.

Četrtkov obračun v Razgradu je pobral veliko moči, v različnih pogledih. Opravljenih bo nekaj rotacij v moštvu, kar pa ne spreminja tekmovalnega načrta za dvoboj z Bravom.
“Pričakujemo nasprotnika, ki se bo odločil za organizirano branjenje. To, kar so počeli proti nam na pokalni tekmi in nazadnje proti Domažalam, so počeli zelo dobro, pri tem si ne privoščijo večjih napak. Tekma bo podobna, naš cilj so 3 točke. Da dosežemo namen, bo treba prebiti njihovo postavitev, zato bomo potrebevali veliko energije in razigranosti, da najdemo prave rešitve. Ob tem pa bomo morali biti pozorni na njihove protinapade.”

Po brezhibno opravljeni obrambni nalogi bo tokrat večji poudarek na napadu.
“Fantje, ki so dlje tukaj, so vajeni sprememb vlog. V Evropi igraš na en način, doma na drugačen. Hitro se je treba dati v novo zgodbo, jasno je, da smo favoriti. Sprejemamo vlogo in gremo po zmago," v napovedniku Darko Milanič.

Maribor – Bravo. PLTS, krog št. 7. Nedelja, ob 20:10.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8