Članek
S trenerjem o nedeljski zmagi, ki je tudi najlepša popotnica za četrtkov spektakel v Ljudskem vrtu
S PRAVO MISELNOSTJO
Foto: Grega Wernig
Po velikem opravljenem delu med tednom še prijeten, konkreten zaključek tedna. S prepričljivo zmago, najvišjo v dosedanjem delu sezone in z veliko atraktivnosti v igri.

“Odigrali smo zelo dobro tekmo. Resno od začetka, tako da nismo nič dovolili nasprotniku, ki se je odločil za obrambno usmeritev. Fantje so oddelali tekmo na pravi način, ko nismo imeli žoge, ko smo imeli posest, pa so bili zelo konkretni in učinkoviti. Zadeli smo ob pravem trenutku, pred koncem prvega polčasa in zelo hitro v drugem, tako da nam je bilo bistveno lažje v nadaljevanju,” Darko Milanič o 4:0 proti Bravu, ko je kljub zahtevni vmesni preizkušnji uspela osvežitev s takojšnjim preklopom.

“Velika želja je olajšala nalogo. Potovanje in intenzivnost tekma sta opravila svoje, na koncu se nam je poznalo, da imamo za seboj zahtevno serijo, vendar smo imeli pravo miselnost. Delali smo na tem, da ne dobimo gola in da gole zabijamo. To mora dobiti status pomembnosti. Zaradi vseh štirih doseženih zadetkov in ničle zadaj sem zelo zadovoljen.”

Imeli smo 3 različne strelce (Zahović, Požeg Vancaš, Tavares), Milec je “prisilil” tekmece v avtogol, ob tem pa smo dočakali še en mejnik. Po vseh rekordih je Marcos Tavares dosegel naslednjega: 200 golov za NK Maribor v vseh tekmovanjih.
“Neverjeten dosežek, kapetanu velike čestitke. 200 je izjemna številka, zabiti toliko golov je občudovanja vredno. Marcos je že zdavnaj v statusu legende kluba, kar le še dodatno utrjuje.”

Visoka zmaga v nedeljo ima še en pomen: je tudi najlepša popotnica za četrtkov spektakel v Ljudskem vrtu…
“Pred nami je tekma, ki odloča o jeseni v Evropi. Zdaj je treba nabrati fizično energijo in se začeti takoj psihološko pripravljati na velik izziv, ki nas čaka. Tekma bo zelo zahtevna, ponoviti moramo moštveno predstavo kot v Bolgariji. Da bomo pripravljeni si medsebojno pomagati, da nam bodo zadeve, ki ponavadi niso samoumevne, v ospredju in da bomo potem v napadu odigrali bolj kvalitetno, kot smo odigrali na prvi tekmi. Osnova vsega pa bo, da se bomo pripravljeni žrtvovati eden za drugega in za klub.”
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10