Članek
Ob novem mejniku in naslednjem v nizu rekordov
KAPETANOVIH 200
"Obstaja Marcos Tavares pred Mariborom in Marcos Tavares v Mariboru"
Foto: Grega Wernig
Rekord na rekord. Novo poglavje ima zdaj naslov Kapetanovih 200. V nedeljo je dosegel 200. zadetek v vijoličastem; od tega jih ima 150 v prvenstvu, 30 v evropskih tekmovanjih.

“Za to treniram, se žrtvujem. Jaz in skupaj z menoj tudi moja družina. Ni lahko ostati toliko časa v tako zahtevnem ritmu, ko pa se pogledajo rezultati, dogajanje v klubu, odziv navijačev, se vse pozabi. Zelo sem vesel, veliko mi pomeni, da sem toliko prispeval za NK Maribor, a moja zgodba še ni končana. Kot sem napovedal pri prejšnjih rekordih, se tukaj ne nameravam ustaviti,” Marcos Tavares o novem mejniku.

29.8.2019 – gol št. 200. Prvič je zadel 26.4.2008, v devetem nastopu.
“Ko sem prišel v Slovenijo, začetek ni bil obetaven, to moram priznati. Dolgo nisem zabil, bil tudi včasih na tribuni. Čakal in potreboval sem tisti prvi gol. Ko pa sem zadel prvič proti Kopru, se je začelo. S pomočjo soigralcev, z božjo pomočjo, s skupnim trudom vseh v klubu mi je uspelo 200-krat in se veselim vsake naslednje tekme ter nove priložnosti za zadetke.”

Seznam je dolg, doseženi so bili na različne načine. Kateri med 200. pa ima oznako posebnega?
“To je vedno nehvaležno, saj napadalec živi za zadetke. Če bi izpostavil enega, bi izbral gol proti Celticu za uvrstitev v Ligo prvakov, z desno nogo (smeh). Močno pa sem se razveselil vsakega. Moje srce je v Mariboru, božji načrt je bil, da živim v Mariboru skupaj s svojo družino. Z vsemi ljudmi se odlično razumem, v klubu in v mestu. To je veliko pomenilo v vseh teh letih, tudi jaz sem tukaj drugačen, kot sem bil prej. Obstaja Marcos Tavares pred Mariborom in Marcos Tavares v Mariboru. Ne vem, če bi drugje dosegel 200 zadetkov. V Mariboru pa mi je bilo to namenjeno in se je moralo zgoditi.”

200 golov in 530 tekem je trenutna kapetanova vijol’čna statistika. Če bo izvedljivo, si želi premakniti številke na 200 prvenstvenih in 250 skupaj klubskih golov. Naslednja priložnost za premikanje mejnikov bo v četrtek.
“Zahtevna tekma bo. Vemo, kaj zmorejo njihovi posamezniki, številni Brazilci s svojimi značilnostmi in kvaliteto, toda na prvi tekmi proti Ludogoretsu smo pokazali, da lahko dobro oddelamo v obrambi. Zdaj pa moramo biti uspešnejši v napadu, to je tekma, ko je treba izkoristiti tudi polpriložnosti. Pričakujem odlično ozračje, veliko podporo navijačev s tribun. Ko igraš v Ljudskem vrtu, je to nekaj posebnega. Dovolj se je spomniti Beer Sheve. In vse je mogoče...”20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8