Članek
S trenerjem o vijol'čnem načrtu za četrtek
Z DODATNO SAMOZAVESTJO
Foto: Grega Wernig
Boj za evropsko jesen, zaključni del priprav. Vse o vijol’čnem načrtu za povratni dvoboj play-offa v pogovoru s trenerjem.

Ludogorets je prispel v Maribor v sredo dopoldne, brez trenerja, ki jih je vodil na prvi tekmi. Stoev ni več vodja strokovnega štaba bolgarskega prvaka, dvoboj v Ljudskem vrtu bo vodil njegov pomočnik. Na množično obiskani novinarski konferenci je bilo prvo vprašanje za našega trenerja, kakšen vpliv bi lahko imela sprememba na klopi tekmecev?
“Ta novica je prišla do nas, vmes smo seveda spremljali vse, kar se dogaja pri tekmecih. Ponavadi ima večji vpliv, če pride kdo od drugod, drugačne pa so posledice, če potem na prvi naslednji tekmi vodi moštvo kdo iz dosedanje skupine. Pomočnik bo prevzel vlogo dosedanjega trenerja, tako da tekmeci ne bodo bistveno spreminjali načina igre,” je pojasnil Darko Milanič in potrdil, da je opazen dvig samozavesti moštva.

“Pozitiven rezultat in zadetki, ki jih dosežeš, imajo dodatno težo, če jih ne izničiš s slabo predstavo v obrambi. To nam je uspelo, ob zmagi v nedeljo so bili fantje zelo razigrani in imajo dovolj samozavesti, da v četrtek odigrajo odlično tekmo.”

Koliko drugačna bo tekma v Ljudskem vrtu kot v Razgradu, ko smo morali priti do cilja z obrambno usmeritvijo?
“Imeli smo namero napadati, bili prepričani, da bo več priložnosti za naše napade. A jih je bilo premalo. Kot smo pohvalili odlično opravljeno delo v obrambi, smo pogrešali, da bi bili v napadalnih akcijah uspešnejši in da bi jih izpeljali več. Nasprotniku tudi tokrat ne želimo omogočiti veliko prostora, želimo pa biti nevarnejši pred njihovimi vrati.”

Kakšno je zdravstveno stanje, kdo namesto kaznovanega Hotića?
Cretu je treniral z nami, tudi Peričić. Oba bosta lahko igrala. Glede zamenjave za Hotića imamo nekaj možnosti, kandidati za ta igralni položaj so Mešanović, Kotnik in Kramarič. Požeg Vancaš ostaja v dosedanji vlogi, ne bomo ga premikali z leve strani, kjer se najboljše počuti.”

Kljub zapisom v preteklih dneh je Ivković v ustaljenem ritmu in v četrtek v začetni enajsterici.
“Obrobno dogajanje na nas nima nobenega vpliva. Ivković je član NK Maribor, je popolnoma osredotočen na tekmo, prav tako kot preostali fantje. Verjamem, da bo kot že tolikokrat doslej odigral na top nivoju.”

0:0 ne zagotavlja napredovanja, je pa dobro izhodišče za upanje o četrti uvrstitvi v skupinski del UEFA Europa League.
“V prvem trenutku je ob razpletu prevladovalo zadovoljstvo. Ob odhodu z igrišča smo bili utrujeni, vendar zadovoljni. Zdaj pa rezultat iz Razgrada pomeni, da startamo z enakega izhodišča. Kdor bo zabil prvi gol, bo v prednosti. 0:0 ne daje nobenega zagotovila, ne smemo pozabiti, da so odična ekipa. Moramo biti potrpežljivi, imamo pa naše zelo dobre lastnosti, ki jih znamo izraziti in verjamemo, da bomo zabili gol več od nasprotnika.”

Maribor – Ludogorets. Ljudski vrt, četrtek, 20:15.20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8