Članek
Rudi Požeg Vancaš o pomenu energije na igrišču in tribunah
VSE ZA EVROPSKO JESEN
"Zahvaljujem se ekipi, ki je stala ob meni, ko mi ni šlo"
Foto: Grega Wernig
Še zadnja tekma na poti do evropske jeseni. Še zadnjih 90' vijol'čne kombinacije garanja in silovite spodbude navijačev. Še zadnjič med zahtevnimi kvalifikacijami na puno. Pred povratno tekmo play-offa v zadnjem napovedniku Rudi Požeg Vancaš.

Štirje zadetki na zadnjih petih tekmah pričajo o tem, da je Rudi dosegel pravo formo ob pravem času. »Na zadnjih nekaj tekmah sem zabil nekaj golov in se zahvaljujem ekipi, ki je stala ob meni, ko mi ni šlo. Zdaj se želim oddolžiti po najboljših močeh. Zavedamo se, kakšna naloga nas čaka. Morali bomo igrati v obrambi tako kot na prvi tekmi in ob tem izkoristiti svoje priložnosti, ki se nam zagotovo bodo ponudile. Če bomo zadržali žoge, ki jih dobimo, kar nam v Bolgariji ni dovolj dobro uspevalo, če bomo izboljšali ta del, bo naša podoba na igrišču zelo dobra.«

Prva preizkušnja je prinesla dobro izhodišče, a pokazala tudi, kakšna je pričakovana moč bolgarskega moštva številnih izjemnih posameznikov.
»Po obeh straneh smo kar trpeli, saj imajo zelo dobre krilne napadalce in bočne igralce. Moramo si med seboj ves čas pomagati, če želimo doseči rezultat proti tekmecu, ki je zelo hiter, konkreten in kvaliteten. Moramo ponoviti predstavo v obrambi in se v napad priključiti z večjim številom igralcev. Verjamem, da lahko dosežemo zadetek, ki bo zelo vplival na nadaljnji potek. S pomočjo navijačev in z našo kvaliteto lahko napredujemo. Pomembno bo, da nas bodo spodbujali, ko bo vmes najtežje, tako da bomo boljši v napadu.«

V odločilno bitko gremo brez Dina Hotića, ki je na desni strani zvezne vrste v Evropi odigral prav vse tekme. Na prvi tekmi je rdeči karton izredno pripomogel k zahtevnejši končnici, tokrat moštvo verjame, da bo zgodba drugačna. »Pod pritiskom smo bili tudi v obdobju, ko smo bili vsi na igrišču. Seveda, ko izgubiš enega igralca proti takšni ekipi, se pomakneš nazaj, vendar pa menim, da bomo ob izkušnjah s tekme v Bolgariji dosegli namen. Lahko rečem, da bo šlo za tekmo mojega življenja in tekmo sezone, tako, da se bom kot celotno moštvo trudil po najboljših močeh do zadnje sekunde. Vemo, kaj bi pomenila evropska jesen nam v slačilnici, vsem v klubu, navijačem, tako da gremo skupaj v najtežjo bitko tega poletja,« pred novim spektakularnim večerom v vijol'čnem domu Rudi Požeg Vancaš.

Četrtek, play-off Lige Europa. Trenutek odločitve. Ljudski vrt, ob 20:15. NK Maribor – PFC Ludogorets.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8