Članek
Ko si razočaran in ponosen... Brez Lige Europa, toda z vijol'čnim srcem!
NK MARIBOR - PFC LUDOGORETS 2:2 (0:2)
Foto: Grega Wernig
29.8.2019 Ljudski vrt. UEFA Europa League, play-off, povratna tekma. 9016 gledalcev. Sodnik: Craig Leigh Pawson. Pomočnika: Lee Betts in Ian Hussin. Četrti sodnik: Andrew Madley (vsi Anglija). Kontrolor sojenja: Jan W. Wegereef (Nizozemska). Delegat: Charles Schaack (Luksemburg).

NK MARIBOR: Pirić, Milec (46' Klinar), Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec, Cretu (87' Kotnik), Hotić, Požeg Vancaš, Mešanović, Kronaveter (61' Tavares), Zahović. Klop: Handanović, Klinar, Pihler, Kramarič, Kotnik, Mulahusejnović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

PFC LUDOGORETS: Iliev, Cicinho, Moti, Rafael Forster, Nedyalkov, Marcelinho (85' Swierczok), Anicet Abel, Badji, Jorginho (90' Grigore), Wanderson, Keseru (69' Dyakov). Klop: Renan, Ikoko, Grigore, Dyakov, Biton, Tchibota, Swierczok. Trener: Stanislav Genchev.

Strelci: 0:1 Marcelinho (17), 0:2 Keseru (26, 11m), 1:2 Tavares (65), 2:2 Požeg Vancaš (72)

Rumeni karton: Marcelinho (17), Peričić (26), Moti (34), Nedyalkov (38), Vrhovec (56), Viler (60), Cicinho (71), Klinar (88)

Spekakel v Ljudskem vrtu, boj za 7. uvrstitev v skupinski del evropskih tekmovanj. Iz Razgrada z 0:0, tokrat z eno spremembo v začetni enajsterici - namesto kaznovanega Hotića Mešanović. Začenjamo ob 20:15.

Potek tekme

1' gremo Maribor!
3' po prekršku na desni strani roba kazenskega prostora nad Zahovićem prosti strel za Kronavetra. Žoga je zadela živi zid in končala v avtu.
10' Kronaveter je s sredine igrišča s peto atraktivno podal do Zahovića, ta je podaljšal do Rudija, ki je v kazenskem prostoru našel Kronavetra. Toda zdaj nenatančna podaja na petmetrski prostor proti Rudiju, žoga za Ilieva.
14' nevaren predložek Cicinha in prvi poskus gostov v okvir vrat. Brez težav za Pirića po strelu Wandersona.

0:1 Marcelinho (17)
Po kotu Kronavetra hiter protinapad Ludogoretsa. Marcelinho je uspel s preigravanjem priti v kazenski prostor z leve strani, po natančnem udarcu v levi zgornji kot Pirić brez moči.

0:2 Keseru (26, 11m)
Enajstmetrovka. Sodnik Pawson je pokazal na belo točko, prekršek nad Cicinhom ob robu kazenskega prostora je storil Viler. Strel Keseruja v desni spodnji kot za las mimo rok Pirića.

33' nov poskus gostov, Cicinho mimo leve vratnice.
35' napadamo, iščemo preobrat, lepa podaja Rudija z roba kazenskega prostora za Zahovića, v kot izbija Moti.
36' izjemna akcija Zahovića, ki je z desne strani v globino poslal Kronavetra. Njegov poskus iz bližine ne dovolj natančen, mimo leve vratnice Ilieva.
38' dvoboj Nedyalkov-Mešanović, Mešanović je obležal, Pawson je z zamikom dosodil prekršek in pokazal rumeni karton.
45+1' sijajna globinska žoga za Zahovića in nerodno posredovanje z roko Ilieva izven kazenskega prostora? Protesti niso zalegli, nekaznovano, Pawson je le odmahnil z roko. Zaradi protestov rumeni karton trenerju Milaniču.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' začetek drugega polčasa in menjava v našem moštvu zaradi poškodbe: Milec je ostal v slačilnici, vstopa Klinar.
49' po prekršku Mešanovića prosti strel za Ludogorec. Nevaren poskus z leve strani Wandersona je uspel odbiti Pirić.
61' druga menjava pri vijoličastih. V iskanju prepotrebnih zadetkov namesto Kronavetra vstopa kapetan Tavares.

1:2 TAVARES (65)

GOOOOOOLLLLLl! In smo dobili, kar smo želeli. Prvi udarec Tavaresa na tekmi je končal v mreži! Izjemna žoga Rudija z leve med obema osrednjima branilcema, Tavares se je po spretnem sprejemu znašel sam pred vratarjem in na hrbet spravil Ilieva! Žoga je v mreži, gol. Rabimo še dva, NI PREDAJE!

2:2 POŽEG VANCAŠ (72)

GOOOOOOOOOOOOOL! RUUUUDIIII! Prekršek Cicinha nad Vilerjem, ki je bil prvi pri žogi in prosti strel za Rudija, ki je z neposrednim udarcem na gol z leve strani premagal Ilieva! Nihče se ni dotaknil žoge, gol št. 2. Rabimo še enega! Stadion je na nogah. Gremo Maribor!

82' pritisk Maribora v zadnjih minutah vse močnejši. Prekršek in prosti strel z desne strani roba kazenskega prostora za Vilerja. Kot za Maribor.
82' enajstmetrovka! Ne, sodnik se ni oglasil... Dvoboj Cicinho-Zahović, dvojni stik, toda brez padca in Pawson ni pokazal na belo točko
84' gostje vse bolj zavlačujejo. Po Moti se je na tla vlegel tudi Iliev, ki potrebuje zdravniško pomoč.
87' še zadnja menjava, namesto Cretuja vstopa Kotnik, gremo po tretji gol!
89' neverjetno... Centimetri so nas ločili do popolnega preobrata in eksplozije Ljudskega vrta. Močna podaja Rudija po tleh, branilec Forster je žogo od vratnice odbil v zunanji del mreže in v kot.
90' pet minut sodnikovega podaljška in pet minut upanja...
90+4' skok Mešanovića in prekršek z desne strani roba kazenskega prostora. Žoga Vilerja odbita v avt.
90+5' stoječe ovacije vijol'čnim bojevnikom. Konec evropske sezone in velik aplavz ob koncu tekme za prikazano.

KONEC TEKME

Konec evropske sezone za Maribor, napredovanje bolgarskega predstavnika v skupinski del Lige Europa.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8