Članek
Pred koncem prestopnega roka sklenjen dogovor s 26-letnim branilcem
NEMANJA MITROVIĆ V VIJOLIČASTEM DO 2022
Foto: Miha Vidrih
Konec evropske zgodbe, začetek novega poglavja. In v nadaljevanje sezone tudi z novim obrambnim nogometašem. V poletnem prestopnem roku imamo petega novinca, novi član NK Maribor je Nemanja Mitrović, s pogodbo do 2022.

Novi branilec ne bo potreboval daljšega prilagajanja. 26-letnik s tremi reprezentančnimi nastopi je bil v mlajših selekcijah član Domžal, milanskega Interja in Bologone. V članski konkurenci pa Olimpije in zadnji dve leti Jagiellonie. Prihaja z izkušnjami, odločnostjo in velikim motivom.

“Zelo sem zadovoljen, da sem tukaj. Športni direktor mi je predstavil dobro zgodbo, dogovor je bil sklenjen v nekaj minutah. Projekt me je navdušil in odločil sem se za vrnitev v Slovenijo. Zahvaljujem se klubu za zaupanje in se veselim novih izzivov. Želim si čim več dobrih iger in lovorik, evropskih tekem v novi sezoni. Ekipo poznam, z nekaterimi zdaj mojimi novimi soigralci sem v preteklosti že igral. Ligo poznam, dodaten motiv bo spoznanje, da se bomo borili za naslov prvaka, kar sem nazadnje nekoliko pogrešal, tako da se že veselim prvega treninga, prvih tekem in moje nove zgodbe,” je poudaril Nemanja Mitrović, ki bi se po podpisu pogodbe skoraj priključil udeležencu skupinskega dela Lige Europa.

“Res škoda, fantje so bili tako blizu. Tekmo sem spremljal s tribune, ozračje je bilo izjemno, Ludogorets je kvalitetna ekipa, toda bil je na meji izpada. Čestitke moštvu za odlično predstavo, zdaj pa se moramo vsi skupaj osredotočiti na domačo ligo in pokalno tekmovanje. Da gremo v prihodnji sezoni skupaj v naslednjo evropsko zgodbo."
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10