Članek
S kapetanom po slovesu od Evrope in preklopu na nov izziv
ZDAJ VSE V PRVENSTVO, DA POSKUSIMO ZNOVA
Foto: Grega Wernig
Dostojno slovo od Evrope. S tekmo, o kateri se bo še dolgo govorilo. O vtisih z igrišča in slačilnice Marcos Tavares, ki je s skupaj 31. zadetkom v evropskih tekmovanjih in še tretjim v letošnjih kvalifikacijah kapetansko povzdignil ekipo, a je do raja zmanjkal en gol.

»Dobili smo dva gola in težko je zabiti tri proti takšni ekipi, kot je Ludogorets. Verjeli smo, bili smo blizu, na koncu pa je nekaj zmanjkalo,« Marcos Tavares ob prvih mislih po play-offu.
Spremljali smo dramatičen razplet, ki ga je skrojil najprej njegov gol, do tiste neizmerne dodatne energije tako med igralci kot navijači pa je prišlo po drugem zadetku. Energija je bila prava, tista posebna. Vijol’čna.

»Hvala bogu, da sem lahko pomagal s prvim zadetkom. S tem so soigralci dobili energijo in motivacijo, ki sta nam pripomogli k temu, da smo zadeli še drugič. Sledilo je nekaj prekinitev, v katerih so gostje pridobivali na času. Na koncu je bilo 2:2, vendar smo vsem pokazali, da smo se potrudili in na koncu naredili vse, vendar nam je zmanjkalo nekaj sreče za popoln preobrat.«

V zraku se je dalo čutiti, da bi lahko šlo za enega epskih preobratov. »Bilo je 2:2, bil je pravi trenutek za čudež. Čeprav smo imeli priložnosti, žoga ni končala še tretjič v golu. Smo razočarani, a moramo sprejeti, da je tudi to nogomet. Lepo je bilo doživljati letošnje kvalifikacije, hvala navijačem, da so bili z nami na takšen način.”

S prihajajočimi dnevi bo treba odmisliti četrtkovo tekmo in preklopiti nazaj na domače dogajanje: »Zdaj se je treba osredotočiti na prvenstvo, dati vse od sebe, da bomo znova prvaki in s tem lahko pridemo do nove priložnosti za najodmevnejše dosežke. Osredotočili se bomo samo na prvenstvo in pokal, zdaj je treba evropsko zgodbo potisniti v ozadje. Cilj je vedno biti najboljši, še enkrat več osvojiti naslov prvaka in s tem dobiti možnost za nove evropske izzive. Zato od prve naslednje tekme ne glede na posledice četrtka popoln fokus na domače preizkušnje.«

Naslednja tekma PLTS v Športnem parku Domžale. Nedelja, ob 20:10.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8