Članek
Zdaj je napomembnejši psihološki trenutek in pravi odziv: nedelja, 20:10
ZAUPANJE IN PODPORA
Foto: Grega Wernig
Po razpletu v četrtek je zdaj zelo pomemben psihološki trenutek. Treba je takoj naprej in pred naslednjo tekmo ne moremo mimo vprašanja, kakšen bo odziv moštva.

“Predelali smo tekmo. Zavedamo se, da je to sestavni del življenja športnika. Ne poznam nikogar, ki tekmuje na takšnem nivoju kot mi, da ne bi doživel česa podobnega. To ni prvič za igralce, prav tako ne zame. Gre za sestavni del športa in moramo čez to, to je naša naloga,” trener ne dovoljuje črnih misli po izpadu z evropskega prizorišča na takšen način, kot se nam je zgodilo proti Ludogoretsu.

Naprej z vijol’čno vztrajnostjo in tudi z novo močjo. Po koncu evropskega popotovanja in pred iskanjem novih motivov smo dobili novega branilca, Nemanjo Mitrovića.
“Zadovoljen sem, da imamo na voljo novega igralca, ki ima izkušnje, je zdrav, v tekmovalnem ritmu. Igral je v močni ligi, leta ima prava, nima za seboj dolgega premora. Videl sem ga, da je zelo motiviran. Prepričan sem, da ga bo ekipa kot zmeraj dobro sprejela, potem pa bo on s svojim znanjem in izkušnjami pridobil zaupanje vseh. Pomagali mu bomo, da se bo pri nas počutil dobro in da bo igral dobro. Počasi se bo privajal na naše zahteve, ne bomo delali drastičnih sprememb, moramo pa vsi skupaj poskrbeti, da bi v prihodnje dobivali manj zadetkov.”

Bo dosedanji član Jagiellonie že med kandidati za nastop?
“Papirologija je bila hitro in uspešno urejena, pravico nastopa ima. V branilskem delu nimamo veliko možnosti, da kaj spremenimo in se ponuja rešitev, da bi igral že v nedeljo. Rajčević je še zmeraj poškodovan, pri Uskokoviću okrevanje poteka dobro in po načrtih, a je bila poškodba takšne narave, da še ni nared.”

V kakšnem stanju je Milec, ki je moral z igrišča že po 1. polčasu?
“Milec je moral opraviti pregled. Čuti bolečine in sem skoraj prepričan, da za nedeljsko tekmo ne bo nared. Je pa Klinar zelo dobro opravil svojo nalogo in je pripravljen na nov izziv. V petek smo še imeli polno ambulanto, poleg fizične utrujenosti je bilo prisotno tudi razočaranje zaradi razpleta. Od sobote pa je že druga pesem.”

Še ena specifika nedelje: gre za dvoboj ekip, ki sta doslej osvojili manj točk, kot je bilo pričakovati.
“To drži, vendar je prvenstvenih točk še ogromno na voljo. Kot sem dejal pred tekmo z Bravom, je treba začeti razmišljati o seriji zmag. Le to je pomembno. Domžalčani imajo svoj način igre, ki ga gojijo dlje časa. Nekoliko so spremenili moštvo, mi pa moramo razmišljati predvsem o sebi in o tem, kako bomo nastopili. Glede na to, da bo že 16. tekma v kratkem času, bomo dejansko morali aktivirati vse moči, ki jih imamo. Fantje imajo zaupanje navijačev, kar je bilo izraženo po koncu tekme. Od nas v strokovnem štabu in v klubu bodo dobili podporo, tako da si je treba med seboj pomagati ter maksimalno oddelati 90 minut," v napovedniku zadnje tekme pred dvotedenskim reprezentančnim premorom Darko Milanič.

Domžale – Maribor. Krog št. 8. Nedelja, 20:10.
31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
58
Maribor
55
Aluminij
48
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Tabor Sežana
34
Domžale
33
Triglav
31
Rudar
10