Članek
S trenerjem o tradicionalno pestri, živahni tekmi v Domžalah
DELOVNA TEKMA, FIZIČNA ZMAGA
Nemanja Mitrović v 48. urah z moštvom do uspešne premiere v vijoličastem
Foto: Grega Wernig
Po četrtkovi fizični in čustveni izpraznitvi najboljši nedeljski odziv. Zmaga brez dobljenega zadetka kljub načetosti, za prijetnejši odhod na reprezentančni premor.

“Zelo pomembne 3 točke, po izredni seriji je bila to fizična zmaga v delovni tekmi. Videlo se je, da nam skozi tekmo zmanjkuje moči, a so se fantje iztisnili iz sebe dodatne moči. Trenutke, ki so bili težki, so dobro prestali. Ob hitrem golu smo imeli še nekaj obetavnih akcij in prišli do dragocenih točk. Dogovor je bil, da bomo storili vse, da bi šli na kratek reprezentančni oddih zadovoljni, s trudom po najboljših močeh in to smo uresničili,” v opisu razburljivega dogajanja v Domžalah Darko Milanič, ki je moral z moštvom prestati tudi dodatne ovire.

Po evropski preizkušnji je odpadel Martin Milec, pred tekmo Rudi Požeg Vancaš in med tekmo še Kenan Pirić.
“Tudi zaradi vseh teh dogodkov smo potrebovali ustrezen odziv moštva in ga dobili. Pirić je bil vmes kratek čas brez zavesti. Ker ni mogel nadaljevati z igro, je šel v bolnišnico na preiskave. Imeli smo težave, a smo jih dobro prestali.”

Kot ponavadi v mariborsko-domžalskih dvobojih ni manjkalo dinamike in dodatnih elementov drame, tokrat tudi v obliki treh razveljavljenih zadetkov. Vendar so pri vseh treh situacijah domači nogometaši bili v nedovoljenih položajih.
“Začetek 2. polčasa je bil zelo živahen. Nisem si uspel še takoj po koncu pogledati vseh situacij, vendar je bilo dogajanje skozi celotno tekmo zelo razburljivo. Z veliko čustev na eni in drugi strani. Oboji imamo manj točk, kot smo si želeli, od tod tudi precej nervoze. Želja je bila prisotna na obeh straneh, tudi veliko nervoze, na koncu pa se je za nas izšlo odlično.”

Še ena pozitivna zgodba nedeljskega večera: Nemanja Mitrović je uspešno opravil debitantski nastop, ne glede na le 48-urno spoznavanje z moštvom.
“Z nami je bil od petka, opravil z moštvom dva treninga. Hitro in uspešno se je priključil, premiera je bila zelo dobra. Moštvo je ob njegovem prispevku ohranilo mrežo nedotaknjeno, zmagali smo in smo zadovoljni z doseženim.”

In zdaj zaslužen premor. Za osvežitev, okrevanje in polnjenje baterij.
“Prvi teden moramo izkoristiti za to, da se odpočijemo. Tudi za celjenje ran, moramo oskrbeti vse poškodovane. V prihodnjem tednu pa začnemo priprave na Aluminij in naslednje tekme, ki sledijo v novem ciklu. Zdaj pa je predvsem pomembno, da se fantje te 3 dni odpočijejo, odklopijo od nogometa in v četrtek zjutraj, ko se spet zberemo, pridejo nazaj z novo energijo in spoznanji, da nam te zadnje tekme pokažejo pravo pot.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8