Članek
Krvodajalska akcija v Ljudskem vrtu premaknila dosedanje mejnike in dosegla najvišje številke
REKORD: 105300 mL KRVI
Foto: Grega Wernig
Ljudski vrt se 1x na leto spremeni v središče krvodajalstva v Mariboru in širši okolici. Že osmič zapored smo izpeljali krvodajalsko akcijo Vijol’čna kri za vse ljudi in znova je bil odziv izjemen. Vijol’čna kri za vse ljudi. Osmič. In tokrat z novimi rekordnimi številkami. Zbrali smo 105300 mL krvi, imeli 265 sprejemov, uspešno pa je bilo opravljenih 234 odvzemov. Za primerjavo lanski podatki: 85050 mL/219 sprejemov/189 odvzemov.

Že pred 8. uro so ljudje, pripravljeni pomagati, čakali v koloni na začetek akcije. In potem je bilo prometno do zgodnjih popoldanskih ur... Humanitarno obarvana sreda v Ljudskem vrtu je potrdila, da »Mi skupaj eno smo« ni samo slogan na papirju. Z letošnjo akcijo smo prišli do nadgradnje, ko širimo bazo in premikamo meje. Številni novi krvodajalci so se prvič opogumili za plemenito dejanje, prav tako pa smo pozdravili mnoge, ki so prišli darovat kri po nekaj letih. Vsi pa z enakim namenom: da pomagajo pomoči potrebnim!

“Igralci dajemo kri na igrišču, navijači izven igrišča. Velika zahvala vsem tudi v našem imenu,” je poudaril Marcos Tavares, ko je skupaj z Jasminom Handanovićem in Rokom Kronavetrom v imenu moštva obiskal udeležence akcije. Zaradi režima treningov med sezono nogometaši ne morejo biti med darovalci, so pa s pogovorom in spodbudo krvodajalcem popestrili čakanje.

Akcija je uspela. Končne številke pa znova povzročijo pospešeno bitja srca. Tudi tokrat z vijol’čno krvjo. Mirno lahko rečemo: Ljudski vrt, prizorišče ne samo športnih zmag, ampak tudi povsem drugačnih. Človeških.

#MiSkupajEnoSmo
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8