Članek
Čustveno slovo vijol’čnega bojevnika
MARIBOR MI BO OSTAL V SRCU
Pred odhodom še prisrčen pozdrav s soigralci v slačilnici
Foto: Grega Wernig
Prestopni roki prinašajo tudi slovesa. Zadnje slovo je nekoliko posebno. Poslovili smo se od vijol’čnega bojevnika. Po letu in pol obojestranskega zadovoljstva.

“Lahko rečem, da je to bilo najlepše leto in pol v moji karieri. Ostalo bo veliko spominov, lepih trenutkov s soigralci, navijači, s celotnim Mariborom. Maribor mi vsekakor ostaja v srcu,” je poudaril Saša Ivković, ki se je po podpisu pogodbe v Združenih arabskih emiratih vrnil v Maribor. Da uredi vse zadeve glede selitve in se pride poslovit. Od kluba in z intervjujem za nkmaribor.com tudi od navijačev.

Naslov prvaka, igranje pomembnih evropskih tekem, zabijanje golov. Obdobje januar 2018/avgust 2019 je pomenilo popolno zgodbo o uspehu.
“Tukaj sem se uveljavil, nihče me ni dobro poznal, dokler nisem preživel tega obdobja v Mariboru. Moje sanje so bile osvojiti prvo trofejo, uresničil sem jih in posebej mi je pri srcu, da sem to dosegel z mojim Mariborom. Igrali smo kvalifikacije v Evropi in celoten vtis je po letu in pol fenomenalen. V Mariboru se mi je prebudil tudi golgeterski čut, v tem dresu sem zabil veliko golov in to mi še toliko bolj pomeni.”

Predstave na igrišču so si zapomnile tudi tribune: posebno vlogo v karieri branilca, ki se je v dresu slovenskega prvaka “preobrazil” v napadalca, bo vedno imel naziv Vijolčni bojevnik 2018.
“Lahko rečem, da je to nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo, saj so mi priznanje podelili navijači. Lahko se jim še enkrat iz srca zahvalim, da so me podpirali, da so podpirali ekipo in da so bili ves čas z nami. Podpirali so nas na vsaki tekmi in nenazadnje, da so prepoznali, da sem igral srčno, se trudil, boril.”

Ob odhodu v arabski svet pa bo vez z vijol’čnim svetom ostala. Trdna, neprekinjena. Sale bo zdaj v vlogi navijača.
“Spremljal bom vsako tekmo, ki jo bom lahko in navijal iz vsega srca. Ker si Maribor to zasluži – da ga spremljamo, navijamo, podpiramo. Imel sem sijajne soigralce in tudi njim se zahvaljujem za prelepe trenutke v slačilnici. In če bo kdaj priložnost in upam da bo, ne bom veliko razmišljal o vrnitvi. Če se mi bo ponudila možnost priti nazaj v Ljudski vrt, dosegati dobre rezultate, zabijati gole in dati navijačem, kar si zaslužijo, uspeh, bi jo z veseljem sprejel. Imel sem izjemne soigralce in tudi njim se ob tej priložnosti zahvaljujem za prelepe trenutke. Preživel sem čudovito leto in pol v slačilnici. Posebna zahvala gre ob soigralcih tudi trenerjem, vsem zaposlenim v klubu, od prvega do zadnjega. Soigralcem sporočam, naj trenirajo, kot so doslej. Naj tako nadaljujejo, postanejo maja prvaki, osvojijo dvojno krono. Da zmagujejo in da vedno odmeva pesem v Ljudskem vrtu,” je ob čustvenem slovesu izpostavil novi član Baniyasa, ki bo ligaško tekmovanje v ZAE začel 19.9.

“Kar bi še za konec povedal iz srca, je: Enkrat Viola, vedno Viola!”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8