Članek
Mitja Viler o koristnem premoru, odštevanju do novih izzivov in pomenu sobotnega dvoboja z Aluminijem
IZ DOBREGA TRENUTKA V SERIJO
Naslednji cilj - skok proti vrhu lestvice
Foto: Grega Wernig
Po dnevih brez tekem se v Ljudski vrt vrača tisto običajno odštevanje pred naslednjim tekmovalnim izzivom. Tokrat je bil premor drugačen, brez vmesne pripravljalne preizkušnje, saj je bil ritem pred tem neizprosen.

“Tri dni sem se spočil ob obali in se vrnil nazaj v delovni ritem. Premor je bil dobrodošel, ob tem pa je bilo za nas pomembno z zmago zaključiti dosedanji del tekmovanja. Včasih igraš dobro in ostaneš praznih rok, pa si razočaran. Tokrat pa smo vzeli dragocene 3 točke, z nepopustljivostjo in tudi z nekaj sreče, ki nam je kdaj prej zmanjkala ter šli na premor zadovoljni. Vedeli smo, da bodo Domžalčani želeli v dvoboju z nami obrniti rezultatsko krivuljo v drugo smer, vendar smo imeli tudi mi več kot dovolj razlogov za dobro predstavo,” Mitja Viler o vmesnem premoru po zmagi v Domžalah, ki je imela dvojni pomen, tudi zaradi resetiranja po Evropi.

“Hitro smo se morali odzvati. V manj kot dveh mesecih smo odigrali 16 tekem, nekateri v prvenstvu le 8. Nekje se je to poznalo, zato se je vmes zgodilo tudi kaj v nasprotju od pričakovanj in želja, a smo vztrajali na svoji poti. Evopa je za name, tudi prvih osem prvenstvenih krogov. Vse, kar je bilo, je treba odmisliti. Čakajo nas novi izzivi, ki prinašajo nove motive. Vidimo, da je slovenska liga zelo dobra v letošnji sezoni. Z veliko dobrih ekip in res bo dogajanje med sezono zelo zanimivo.”

Naslednji vijol’čni cilj je vzpon na lestvici, nov cikel začenjamo v soboto. Z dvobojem v Ljudskem vrtu proti trenutno vodilnemu moštvu Aluminija.
“Kdor ni spremljal njihovih tekem, bi bil presenečen. Toda po tem, kar so prikazali, so nogometaši Aluminija zasluženo na prvem mestu. So trdni v obrambi, mečejo se na glavo za vsako žogo, kar jih nagradi tudi pred nasprotnimi vrati. Predvsem so učinkoviti v protinapadu. Imeli smo dovolj časa za regeneracijo in pripravo na tekmo, vemo, kaj nas čaka. Imamo dober trenutek, povezali smo dve zaporedni zmagi in potrebujemo serijo za premik navzgor po lestvici.”

Ljudski vrt. Sobota, 20:15. Krog št. 9: Maribor - Aluminij.
30.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
55
Maribor
55
Aluminij
48
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Tabor Sežana
34
Domžale
33
Triglav
31
Rudar
10