Članek
S trenerjem o delovnem premoru, o spremembah in ciljih v naslednjem obdobju
POKAZATI, KAR JE VMES MANJKALO
Amir Dervišević in Gregor Bajde znova v kadru za nadaljevanje sezone
Foto: Grega Wernig
Dneve brez tekem smo izkoristili za počitek, a tudi za več treningov in več uigravanja. Pred začetkom novega poglavja o vseh aktualnostih iz vijol’čne slačilnice v pogovoru s trenerjem.

O premoru…
“Premor je prišel prav, ker so nam številne tekme napolnile ambulanto. Poznalo se je, da je bilo težko prestati izredne napore v prejšnjem obdobju. Nekateri fantje, ki so veliko igrali, imajo kar nekaj težav in morda ne bodo nared za tekme, ki prihajajo. Sicer pa smo veliko delali na tem, da bi principe, ki jih imamo kot moštvo, razčlenili na podrobnosti, pri igri v obrambi in napadu. Da skušamo izkoristiti vse možnosti, ki jih tekma ponuja in smo učinkoviti, po drugi strani pa smo trenirali, da bi zmanjšali število dobljenih golov. Kot moštvo se branimo dobro, vendar nam zmanjka posamične agresivnosti. Zato smo se hkrati posvečali obrambi in napadu. Fantje so se dobro odzvali, videl sem precej zadev, ki sem jih vmes kdaj pogrešal in zdaj moramo pri tem vztrajati. V soboto imamo prvo priložnost, da bi to pokazali, bili boljši.”

O pogledu v ambulanto…
Pirić je od ponedeljka z nami in bo najbrž pripravljen tudi za nastop. Milec in Kronaveter skoraj zagotovo ne bosta zraven, prav tako Rajčević izmed fantov, ki so doslej več igrali. Požeg Vancaš in Peričić sta okrevala in se priključila moštvu, vendar sta šele v sredo opravila prvi trening, tako da se bomo v soboto odločili, ali bosta v kadru. Največ težav je na štoperskih položajih, a pripravljamo novo rešitev. Če Peričić ne bo nared, bo igral Koblar.”

O kadrovskih novicah…
“Ker je prestopni rok končan in so se vrata za kakšen odhod večinoma zaprla, se poskus, da bi odšla kam drugam, Derviševiću in Bajdetu ni posrečil. Od tega tedna sta spet zraven, da na njiju lahko računamo in se bosta na vso moč potrudila ter skušala izboriti za minute na igrišču. Bajde je trenutno še poškodovan, Dervišević je zdrav, trenira. Spet sta na razpolago in vsi bomo sodelovali pri tem, da bi nadoknadila, kar sta zamudila v prejšnjem obdobju, ko so jima manjkale tekme. Razumljivo je, da skušaš zamenjati okolje, če ne dobiš dovolj minut. Zdaj sta z mislimi le pri našem skupnem projektu. Ko ju vidiš na treningih, je opazno, da sta zagrabila za priložnost in bomo imeli skupni cilj, da bosta čim prej konkurenčna.”

In ob popolnem fokusu na naslednjih 90’ o Aluminiju…
“Zbrali so največ točk, prejeli najmanj golov. Le tri, kar pomeni, da so trdni in delajo za skupni cilj, kar jim dobro uspeva. Premor je bil dobrodošel, a v trenutkih, ko se spet bliža tekma, komaj čakaš, da se spet začne tekmovanje. Veselimo se te tekme in ostalih, ki prihajajo. V mislih nam je nadaljevanje zmag v prvenstvu, vstop v serijo, to je edino, kar nas zanima. Pričakujemo lahko nasprotnika, ki se bo osredotočil na obrambo, zgostil sredino. Dobro se branijo, a tudi spretno napadajo. Ne smemo jim dovoliti protinapadov, zato potrebujemo mešanico vsega. Pokazati moramo, kar smo počeli v teh treningih med premorom. Da bi z dinamiko strli odpor tekmecev in da bomo hkrati dobri v branjenju, temu smo posvetili precej časa,” je v napovedniku novega cikla poudaril Darko Milanič.

Ljudski vrt. Sobota, 20:15. Maribor - Aluminij.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8