Članek
Trenerjev komentar uspešnega zaključka prve četrtine prvenstva
PRAVI PRISTOP, MOČNA ŽELJA
Foto: Grega Wernig
Zaključek prve četrtine prvenstva in vrnitev v tekmovalni ritem po reprezentančnem premoru po vijol'čnem scenariju. V prejšnjih osmih tekmah je Aluminij moral 3x po žogo v mrežo, v Ljudskem vrtu 2x. Po zmagi in nadaljevanju vzpona proti vrhu lestvice analiza tekme v pogovoru s trenerjem.

“Tretja zaporedna zmaga je tu, veseli smo je. Večji del tekme je bil z naše strani zelo dober, v 1. polčasu je manjkal dejansko samo zadetek. Imeli smo dinamiko, vršili smo pritisk, napadali, a smo bili morda tudi zaradi dobre postavitve nasprotnika v tistem zadnjem, najpomembnejšem trenutku nenatančni. Pomemben je bil dober vstop v 2. polčas, zadeli smo prvič in imeli pred tem še eno Hotićevo izredno potezo, ko je vratar zelo dobro posredoval. Potem smo dobili gol, ki ga na takšen način ne bi smeli, po novem vodstvu pa smo se preveč povlekli nazaj. Z zadnjimi minutami ne moremo biti zadovoljni, smo pa lahko s podobo pred tem. Izkazalo se je, da greš z igrišča kot poraženec, če Aluminija ne vzameš resno. Naša priprava je bila takšna, kot mora biti,” Darko Milanič o uspešnem sobotnem večeru, ki spreminja stanje na lestvici.

“V dobri, zanimivi tekmi je bila ob pravem pristopu zelo opazna naša želja po zmagi. Potrebovali smo jo, da ostanemo na tej poti, ki smo jo začeli pred premorom. Moramo zmagovati, serija je nujno potrebna, če želimo dohiteti in prehiteti nasprotnike.”

Zaradi številnih težav s poškodbami nismo imeli optimalne končnice, ki pa ni vplivala na razplet.
“Po vodstvu z 2:1, ko se je tekma prevesila v zaključni del, smo bili preveč pasivni na svoji polovici igrišča. Škoda, da je bilo tako, vendar je zame to signal, da bom moral biti pazljiv, koga skozi tekme vračam v formo. Govorim o tem, da imamo veliko fantov, ki so po nizu tekem v prejšnjem obdobju izpustili veliko treningov v zadnjih dneh, kar se nam je v končnici zelo poznalo.”

Cilj uresničen, namen dosežen. Drugo četrtino prvenstva odpiramo v nedeljo v Kranju, zdaj pa se najprej usmerjamo k pokalnemu tekmovanju. V sredo v Kopru, z začetkom ob 16:30.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
62
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10