Članek
Rok Kronaveter o povečanju serije in napovedniku vijol’čne jeseni
NADALJEVATI VZPON PROTI VRHU
"Vesel sem, da sem po dolgem času spet dosegel zadetek.”
Foto: Grega Wernig
Serijo smo želeli, serijo ujeli. Zaporedna prvenstvena zmaga št. 3, za utrjevanje samozavesti in napovednik vijol’čne jeseni.

“Aluminij se je pokazal kot ekipa, ki je zasluženo nanizala dobre rezultate in prejela najmanj golov. Dobro stojijo na igrišču, tega bloka ni lahko prebiti. Toda našli smo prostor po straneh, dvakrat zadeli in imeli tudi do drugega zadetka nekaj situacij, ki bi jih morali boljše rešiti. Cilj je dosežen, izkoristili smo dve priložnosti in prišli do pomembne zmage,” o vijol’čni soboti Rok Kronaveter, eden izmed dveh strelcev v dvoboju dvojnega pomena.

“Prvi gol je zdaj že tisti klasični Hotićev, res je lepo zadel. Potem smo, žal, prehitro dobili gol za izenačenje, a smo se zbrali in odzvali na najboljši način. Mešanović mi je lepo podal, vtekel sem v globino, pričakoval žogo in jo poslal v mrežo. Vesel sem, da sem po dolgem času spet dosegel zadetek.”

Čeprav je bil do zadnjega trenutka zaradi lažje poškodbe vprašljiv za nastop, je prispeval delež do 72. minute.
“Nekaj dni nisem treniral in dogovorili smo se, da bo zadnji trening kot preizkus, ali lahko igram. Dobil sem priložnost, jo skušal izkoristiti na najboljši način in lepše se ne bi moglo razplesti.”

9 krogov, 15 točk je “vmesni čas” po prvi četrtini prvenstva. Načrt za nadaljevanje sezone je znan.
“Moramo osvojiti več točk, zavedamo se, da nismo dobro začeli prvenstva. Hoteli smo to serijo, s tremi tekmami nam je uspelo in tukaj se ne nameravamo ustaviti. Verjamem, da smo dobro izkoristili premor in bomo zdaj iz tekme v tekmo boljši. Ostajamo pa pri našem načelu, ne bomo gledali predaleč vnaprej. Potrudili se bomo, da bi nadaljevali vzpon proti vrhu lestvice, toda zdaj so misli le pri gostovanju v Kopru. Želimo napredovati tudi v pokalnem tekmovanju in edini naslednji cilj je zmaga za uvrstitev v četrtfinale.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12