Članek
Pokalna sreda: prvoligaško gostovanje pri vodilnem drugoligašu (Koper, sreda, 16:30)
POMEMBNO BO IMETI TEMPO V IGRI
Foto: Grega Wernig
Na Obalo že dan pred tekmo. Režim ostaja nespremenjen, za pokalno tekmovanje veljajo enake priprave kot za daljša prvenstvena gostovanja. Odločno, a spoštljivo v dvoboj z drugoligašem, ki ima prvoligaško moštvo in ambicije. Tokrat gre tudi za obujanje tradicije: nazadnje smo v Kopru igrali 2.4.2017.

“Lepo se bo vrniti na Bonifiko, zelo privlačna tekma je pred nami, v različnih pogledih kot prvenstvena, prvoligaška. Po ambientu stadiona, ugledu nasprotnika, igralcih, trenerju. Igramo proti moštvu, ki ga dobro poznamo in bo verjetno kmalu spet v prvoligaški družbi. Koper za nas ni neznanka. Čaka nas tekma, ko bo proti moštvu z izkušnjami in tehničnim znanjem treba igrati zelo dobro, da bi nadaljevali zmagovito serijo, saj nasprotnik vidi svojo veliko priložnost. Ta pokalni obračun bo za njih nekaj posebnega, zato se ga bomo lotili temeljito, s popolno osredotočenostjo,” pred bojem za četrtfinale pokalnega tekmovanja Darko Milanič.

Ob preklopu z ligaškega na pokalno prizorišče so naši tekmeci po osmih krogih vodilna ekipa drugoligaškega tekmovanja, brez poraza.
“Ogledali smo si njihove tekme, individualno kvaliteto poznamo, prav tako preostale značilnosti. Vršič, Galešić in Štromajer imajo veliko vlogo v ofenzivnem delu, dovolj je izkušenj v obrambi in izkušenj trenerja. Vse to je dobrodošlo v naši pripravi na tekmo, ko jih želimo pripraviti do tega, da bodo morali početi nekaj, kar jim ni všeč. S koprske strani tokrat pričakujem podobno predstavo kot v nedeljo proti Radomljam, ko so ‘trenirali’ za pokalno tekmo, z bolj zaprto postavitvijo in izredno dobrimi protinapadi. Pripravili bomo našo strategijo. Ne dvomim, da je pripravljenost na naši strani. Zato bo zelo pomembno, da bomo imeli tempo v igri. Cilj bo, da jih utrudimo in ne dovolimo, da izrazijo svojo individualno kvaliteto.”

So glede na tekmovalni koledar s petimi tekmami v štirinajstih dneh predvidene tudi kakšne rotacije?
“Če pogledamo stanje v obrambni vrsti, ni veliko možnosti za spremembe. Milec in Kolmanič sta še vedno poškodovana, Rajčević je opravil le nekaj treningov po okrevanju. Ostali pa so zdravi, tako da v zvezni vrsti in v napadu imamo možnost kaj spremeniti, cilj pa je jasen. Gremo po zmago, po četrtfinale.”

Koper – Maribor. Bonifika, sreda, 16:30. Pokal Slovenije, 2. krog. O četrtfinalistu odloča ena tekma.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
62
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10