Članek
Denis Klinar v zadnjem napovedniku dvoboja na Bonifiki (sreda, 16:30)
ZA PODALJŠANJE NIZA IN ČETRTFINALE
Foto: Grega Wernig
Tekmovanje št. 3 v letošnji sezoni, začetek boja za pokalno trofejo. Za nas v 2. krogu, z gostovanjem v Kopru. Pri drugoligašu, ki se želi takoj vrniti med prvoligaše in ob tem priti do pokalnega podviga.

“Smo favoriti v tem dvoboju, od te vloge ne bežimo. Pokalno tekmovanje je zmeraj nepredvidljivo, tudi v najmočnejših državah se dogajajo presenečenja. Če nisi zbran, se lahko zalomi, toda ob dolžni previdnosti bo pristop na najvišjem nivoju in pričakujemo zmago ter napredovanje v četrtfinale,” v napovedniku obračuna na Bonifiki Denis Klinar.

Koprski projekt sodi med najbolj ambiciozne izven kroga prvoligašev, tako da je opozoril dovolj.
“Če hočemo osvojiti lovoriko, moramo premagati vsakogar. Imajo veliko igralcev s prvoligaškimi izkušnjami, trener nam je ob analizi predstavil zmožnosti nasprotnika. Tudi sami jih dobro poznamo in vemo, kaj pričakovati. To bo tekma, ko moramo udariti tempo, kot radi rečemo in jih prisiliti, da bodo tekli za žogo.”

Toda dovolj je tudi razlogov za optimizem: po treh zaporednih prvenstvenih zmagah gre vijol’čna krivulja navzgor.
“Prvenstvo je prioriteta, Evropa bonus, to smo rekli že pred sezono. Po vseh kvalifikacijskih izzivih smo zdaj ob tej uspešni seriji na pravih tirnicah, samozavest raste, ekipa se dviguje in verjamem, da bomo v prihodnjih tekmah še boljši ter podaljšali niz zmag.”

Koper – Maribor. Bonifika, sreda, 16:30. Pokal Slovenije, 2. krog. Z neposrednim prenosom na SK1.32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
62
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Tabor Sežana
37
Domžale
36
Triglav
31
Rudar
10