Članek
Darko Milanič in Aleks Pihler v odzivu po bolečem izpadu iz pokalnega tekmovanja
PREVEČ NAPAK, PREMALO DOBREGA
Foto: Grega Wernig
Hiter konec pokalnega tekmovanja. Lani smo nepredvidljivost in specifičnost uvoda prestali z uspešnim odzivom v končnici dvoboja z Bravom, tokrat je razplet prinesel razočaranje.

“Žal smo hitro, prehitro izpadli. Težko je zbrati misli po tekmi, v kateri veliko zadev ni šlo, kot bi moralo. Prevečkrat se nam dogaja, da moramo loviti zaostanek, tekmeci pa zelo učinkovito izkoristijo svoje priložnosti. Fantje so bili miselno, tekaško prisotni, vendar je veliko spremenil tisti prvi zadetek, ki ga ne bi smeli dobiti. Nasprotniku je dal dodatno energijo, nam pa otežil nalogo. V lovu na preobrat smo najprej preveč skušali igrati skozi sredino, po izenačenju smo želeli nadaljevati v visokem ritmu, a nam ni uspevalo, potem pa nas je drugi gol odpeljal proti porazu. V končnici so se zvrstile naše priložnosti, toda nismo zadeli in to pove veliko o tekmi, ko je šlo marsikaj v napačno smer. Je pa treba priznati, da je bilo do takrat premalo priložnosti z naše strani, prevečkrat se nam je sodelovanje ustavilo v zadnji tretjini igrišča. Razočaranja ne skrivamo, to ni bilo dobro. Ne zame, ne za fante, ne za moštvo. Ves čas iščemo rešitve, kako izboljšati zadeve, pri tem moramo vztrajati. Zdaj imamo pred seboj glavni cilj, boj za 1. mesto v prvenstvu in naredili bomo vse, da ga uresničimo,” je trenerjev komentar dvoboja v Kopru.

Še odziv z igrišča.
“Boleč poraz, o tem ni dvoma. Pričakovali smo težko tekmo, šli na zmago, toda naredili smo preveč napak, njihov dober izvajalec Dare Vršič, ki ga dobro poznamo, je izkoristil te prekinitve in žal smo hitro izpadli. Do njihovih 20 metrov smo prišli zlahka, potem pa nam ob zaključku ni uspelo najti pravih rešitev. Vse tiste situacije, ki so bile vmesne, so se obrnile na njihovo stran, na koncu pa je zmanjkalo tudi nekaj sreče, ko je njihov vratar zbral nekaj neverjetnih obramb,” o dogajanju na Bonifiki Aleks Pihler, ki je popeljal moštvo na igrišče s kapetanskim trakom.

V nadaljevanju sezone zdaj popolna usmeritev k boju za naslov prvaka.
“Ne bo lahko, toda treba je čim prej odmisliti ta poraz. Je neprijeten, ne bi se smel zgoditi, toda v tej septembrski seriji ne gre drugače, kot da se takoj usmerimo k novemu izzivu. Že v nedeljo je nova tekma, v prvenstvu lovimo zaostanek, nanizali smo tri zaporedne zmage in v Kranju moramo nadaljevati serijo.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
62
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10