Članek
Trenerjev napovednik novega vijol'čnega poglavja
MORAMO BOLJŠE IN TUDI BOMO
Foto: Grega Wernig
Pozitivna zadeva po neprijetnem porazu je hiter termin naslednje tekme. Za odgovor na pokalni izpad takoj preusmeritev misli k nadaljevanju prvenstva, v Kranju odpiramo drugo četrtino ligaškega tekmovanja.

“Nismo v optimalnem stanju, vendar smo sposobni priti v optimalno stanje zelo hitro. Vsak dan se bomo trudili, da bo tako in tako tudi bo. Pričakujem zmago, boljšo predstavo kot v Kopru, predstavo na našem trenutnem maksimumu, z manj napakami in več razigranosti. Z več doseženimi in manj prejetimi zadetki,” Darko Milanič o preklopu k novemu izzivu.

V zadnjih treh prvenstvenih tekmah tri zmage, nedeljska misija ima le en cilj. Povečanje serije na 4. Dodaten motiv bo tudi dvoboj z nasprotnikom, ki je pokvaril ligaško premiero v Ljudskem vrtu.
“Tista tekma je zelo usmerila potek dogajanja v sezoni. Dobro se spomnimo, kaj je zgodilo. Tisti rezultat nam je kasneje, kljub temu, da smo bili glede na prikazano zadovoljni, ob pomanjkanju točk prinesel tudi nekaj nezanesljivosti v igri. Zdaj obračamo nov list v prvenstvu in ne pride v poštev nič drugega kot zmaga na gostovanju, ki je bilo v zadnjem času za nas uspešno.”

Trenutne kadrovske informacije ne prinašajo sprememb: Milec, Rajčević, Kolmanič, Santos, Ogrinec, Žugelj in Uskoković še vedno niso nared. Kakšen je vijol’čni načrt za dvoboj s Triglavom?
“Pri fantih, ki so bili v kadru za tekmo v Kopru, ni težav. Ne bi govoril poimensko, kdo bo igral v Kranju. Je pa jasno, da potrebujemo serijo bolj prepričljivih iger v obrambi, tukaj nam ne gre in to skušamo popraviti. Dogajajo se nam zadeve, ki se v prihodnje več ne bi smele. Prilagajanje novih igralcev se je podaljšalo, zaradi takšnih in drugačnih objektivnih razlogov. Ker se nam bodo tekme vrstile, pričakujem, da se bodo hitro mentalno osvežili in lažje prestajali ta vmesni ritem. Skozi tekme se nam dogajajo različne zadeve, vendar se posvečamo temeljitim analizam in posamičnim razgovorom. Verjamem, da bomo z nadaljnjim delom odpravili težave. Kljub vsem okoliščinam, ki motijo delovni proces, moramo delovati boljše. In bomo delovali!”

Triglav – Maribor. Krog št. 10, nedelja, ob 16:00.

20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8