Članek
Darko Milanič & Aleks Pihler po gostovanju v Kranju: Tekma, ki smo jo potrebovali
ZA NOV ZAGON IN DOSEDANJE DELO
Foto: Grega Wernig
Zmagovita serija se je nadaljevala tudi v Kranju. Ob tem pa smo ohranili še tradicijo prijetnih gostovanj v gorenjski prestolnici: še s peto zaporedno zmago, odkar je Triglav nazaj v prvoligaški družbi, skupaj v prvenstvenih dvobojih pa že osmo.

“Da zmaguješ v nizu, je zelo pomembno. Uspelo nam je znova, je pa opazno ob pogledu na lestvico, da nas tiste prve štiri tekme, ko nismo bili rezultatsko uspešni, še držijo v zaostanku. Smo pa ujeli dober ritem in tega moramo podaljševati. Fantje so se dobro odzvali v tekmi, ki smo jo potrebovali, da dobimo nov zagon, da smo nagrajeni za dosedanje delo. Osredotočiti se moramo na nadaljnji proces, vse s ciljem, da bi fantje, ki so se pozneje priključili, dobili avtomatizme v igri in da bi sčasoma dvignili osebno formo posameznikov,” je po uspešni otvoritvi druge četrtine prvenstva poudaril Darko Milanič.

Ob treh zadetkih je še 3x veselje preprečil okvir vrat, skupna ocena je pozitivna.
“Nadzorovali smo dogajanja na igrišču, imeli več situacij za še višji rezultat in škoda le za tisti zadetek, ko se je žoga odbila ravno tja, kamor se ne bi smela. Toda takoj smo se odzvali, pokazali željo po zmagi in hitro zabili drugi gol, ki je spet obrnil tekmo v našo smer. Z novo zmago smo zdaj že v dobri seriji, ki jo želimo nadaljevati. Hitro gremo naprej, treba bo opraviti dobro regeneracijo in se že usmeriti k dvoboju z Rudarjem,” po učinkovitem nedeljskem popoldnevu Aleks Pihler, ki je poskrbel za vodstvo pred odmorom.

“Bil je že čas, da tudi jaz zatresem mrežo. Uspelo mi je ob pravem trenutku, vesel sem, da sem pripomogel k zmagi, zdaj pa je naša skupna naloga, da bo podobno tudi v sredo. Želimo stopnjevati ritem in zmagovati še naprej.”

V Ljudskem vrtu smo spet v sredo. Maribor – Rudar. Ob 20:15.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8