Članek
V krog št. 11 z željo po povečanju serije in z dodatnimi cilji
NADALJEVATI IN IZBOLJŠEVATI
"Treba bo delati naprej, vztrajati in - zmagovati."
Foto: Grega Wernig
Ritem štirih zmag za dodatno vijol’čno energijo. Rezultati se vračajo na želene tirnice, ob povečanju serije ima nov izziv tudi nekaj dodatnih ciljev.

“Te štiri zaporedne prvenstvene zmage nam prinašajo voljo, zagnanost, potrditev, da smo na dobri poti. A je treba še nekaj zadev urediti in izboljšati, da bi prišli do podobe, katera bi zadovoljila vse. Želimo skozi naslednje tekme priti do tega, da tudi fantje, ki so vmes imeli nekaj težav in niso igrali v visokem ritmu, pridejo do optimalnega stanja,” poudarja trener v napovedniku kroga št. 11.

Naslednji nasprotnik je Rudar, ki išče prebujenje po slabšem začetnem delu sezone.
“V prejšnjem tednu so pokazali, da so lahko zelo nevarni, ko so v pokalu premagali Olimpijo. To nam je opozorilo, da bomo morali biti na visokem nivoju. Želim videti moštvo, ki bo razigrano v napadu in bo prevzelo pobudo, a bomo potrebovali tudi potrpljenje, vztrajnost pri tem namenu. Podoba Rudarja v gosteh je povsem drugačna kot doma, dobro izkoristijo protinapade, zato bo treba razmišljati vnaprej pri postavljanju in preprečiti njihove poskuse,” pravi Darko Milanič, ki se pri sestavi moštva ne bo oziral na sobotni derbi.

“Imeli smo nekaj težav, nekateri fantje so načeti zaradi prehladov, povišane temperature. Izmed poškodovanih še nihče ni tako daleč, da bi se lahko vrnil, tako da v obrambi veliko manevrskega prostora ni, kakšna menjava pa bo mogoča v zvezni vrsti in napadu, vendar ne nujno.”

Utrip slačilnice je pozitiven, med treningi opazno delovno in odlično razpoloženje. Dino Hotić, strelec izjemnega zadetka v 2. krogu, pred novim soočenjem z Velenjčani: “S tem nizom prvenstvenih zmag se približujemo tisti naši podobi. Nismo pa še tam, kjer si želimo biti. Treba bo delati naprej, vztrajati in - zmagovati. Imamo dovolj potrditev, da je prvenstvo zanimivo. Vsaka tekma je zgodba zase, tudi Rudar ima svoje kvalitete. Trenutno jim ne gre, a lahko pričakujemo čvrst blok, ki ga ne bo lahko prebiti, ob tem pa bomo morali biti previdni ob njihovih protinapadih. Želeli bodo prekiniti črn niz, mi pa podaljšati našega, tako da verjamem v novo uspešno predstavo, z dovolj razlogi navijačev za zadovoljstvo.”

Maribor - Rudar. Krog št. 11, Ljudski vrt, sreda, ob 20:15.20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8