Članek
Darko Milanič & Rudi Požeg Vancaš o atraktivnem nadaljevanju vijol'čne serije in odlični popotnici za derbi
POTREBOVALI SMO TAKŠNO TEKMO
"Ne smemo se zadovoljiti s tem, kar smo doslej dosegli"
Foto: Grega Wernig
5x za petič zapored. Vijol’čno serijo smo nadaljevali tudi v 11. krogu in še nadgradili z učinkovitostjo.

“Zelo dobro se je izšlo, odigrali smo učinkovito, razigrano tekmo. Igrali smo proti moštvu, ki zna z žogo in zna biti nevarno, vendar smo imeli odlične sprejeme naprej ter si ob petih zadetkih priigrali še nekaj priložnosti. Izkoristili smo prostor, ki so nam ga ponudili in enostavno, s kombinatoriko prihajali do zaključkov. Čestitam fantom za prikazano, gremo naprej po naši poti in moramo biti pripravljeni na tekme, ko nasprotnik ne bo omogočil toliko prostora na igrišču,” je trenerjev opis dvoboja, ki ima dvojno težo. Tudi v obliki dodatne energije za derbi.

“Videlo se je, da fantje potrebujejo takšno tekmo. Da bo derbi povsem drugačna tekma, pa se vsi dobro zavedamo. Tega fantom ne bo treba posebej razlagati. V soboto bo na igrišču veliko kvalitete, čustev, bojevitosti in v tej smeri se moramo tudi pripraviti.”

Pet golov, štirje različni strelci. Znova je delež prispeval Rudi Požeg Vancaš.
“Naša značilnost ostaja veliko različnih strelcev, tako da ni pomembno, kdo zatrese mrežo. Vsak si želi zadeti, a nas zanima, da zmagujemo in v ta namen bomo naredili vse, da si pomagamo med seboj. Dobro smo odigrali, šli resno v tekmo in hitro dosegli tri zadetke. Odpiralo se je vse več prostora, v 2. polčasu smo spet stopnjevali ritem in prišli do visoke zmage. Igrali smo zelo hitro, izkoristili hitrost v naših napadalnih akcijah, ob tem pa dobro stali v obrambi.”

In zdaj na derbi. Z odlično popotnico.
“Pogovorili smo se o določenih zadevah, ki jih moramo boljše izvajati. To nam uspeva in tako moramo nadaljevati. Ne smemo se zadovoljiti s tem, kar smo doslej dosegli in storili bomo vse, da ta uspešen niz traja čim dlje. Ko si v seriji zmag, je kemija v slačilnici še boljša in zdaj smo že povsem osredotočeni na derbi. Igral sem že derbi v Ljudskem vrtu, zdaj sledi naslednja posebna tekma, polna čustev. A moramo vse druge vplive odmisliti in igrati kot smo proti Rudarju. Oddelati bo treba vse natančno v obrambi in z našo ustvarjalnostjo iskati pot do pozitivnega rezultata.”

Derbi. Stožice, sobota, 17:00.
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12