Članek
S trenerjem o glavnih ugotovitvah derbija
ČUTILI SMO NJIHOVO NEGOTOVOST
Foto: Grega Wernig
V derbiju z rušilno močjo. Odločno od začetka in vztrajno do konca. 4:2, prevzem vodstva na lestvici. Popolna sobota.

Darko Milanič o izjemni predstavi v Ljubljani: “Z začetkom smo res lahko zadovoljni, saj smo počeli natanko to, kar si želimo. Fantje so čutili nasprotnika, da je bil negotov, zato smo napadli tako visoko. Kakovostno smo jih pritisnili, po odvzetih žogah 2x izredno zaključili. Škoda, da še nismo tako daleč, da bi dlje nadaljevali v tem ritmu. Razumljivo ne moreš 90 minut vršiti takšnega pritiska, ampak tudi ko se postaviš in počneš, kar je dogovorjeno, si lahko zanesljiv. Potem smo nekoliko popustili, se pri vodstvu z 2:0 uspavali. Ta del ni bil dober, ker nasprotnik ima kvaliteto in se zna odzvati. Toda skupna ocena je pozitivna. Oddelali smo tekmo, onemogočili njihove dobre lastnosti in bili na koncu nagrajeni za vztrajnost. 4:2 je velik rezultat.”

In realen. Nepravično bi bilo glede na potek dogajanja, če bi brez silovite končnice ostalo neodločeno.
“Se strinjam. Zmaga je po prikazanem popolnoma zaslužena. Moramo pa izvleči nauk iz tiste faze tekme, ko smo vodili 2:0.”

Serija v Stožicah se nadaljuje, enajstič zapored smo ali zmagali ali igrali neodločeno. Od 15.3.2014 je to v prvenstvenih derbijih 5. zmaga ob šestih remijih.
“Gre nam dobro, ker smo v gosteh lahko bolj mirni v izvedbi. Verjamemo v to, kar se dogovorimo. Doma pa kdaj zbezljamo, počnemo v želji po hitrem zadetku tudi tisto, kar se ne sme in se načrt hitro podre. Potem ob zaostanku puščamo veliko prostora in si otežimo delo. Toda v Ljubljani res imamo odlično serijo.”

Zmaga v derbiju pa prinaša še piko na i: 1. mesto.
“Prinaša zadovoljstvo in potrditev, da imamo dober trenutek. Fantje verjamejo v to, kar se počne, ob tem pa se je izboljšalo medsebojno razumevanje igralcev med seboj v igri, saj je moštvo spremenjeno in smo potrebovali nekaj časa. Lepo je, da smo prvi, a je do konca, do uresničitve cilja še daleč. Gremo naprej na dosedanji način, s trdim, zahtevnim delom. Do konca jesenskega dela ne bo toliko tekem in zdaj bo več časa tudi za treniranje. S ciljem, da ostanemo na tej poti.”30.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
55
Maribor
55
Aluminij
48
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Tabor Sežana
34
Domžale
33
Triglav
31
Rudar
10