Članek
Rok Kronaveter, dvakratni strelec v derbiju
PRAVI ZNAČAJ MOŠTVA OB PRAVEM ČASU
O akciji za 2:3: “Videl sem, da imam še dovolj časa. Ni bilo bojazni, da ne bi bilo gola."
Foto: Grega Wernig
Junaški boj s kolektivom v glavni vlogi. Eden izmed junakov pa nedvomno Rok Kronaveter. Otvoritvenega v Ljudskem vrtu je moral izpustiti zaradi izključitve v Velenju, premiero na derbijih v dresu NK Maribor pa bo dolgo pomnil.

“Bil je pravi derbi. Odlično smo začeli, zabili 2 gola, imeli še 2 lepi priložnosti. Potem je Olimpija znala izkoristiti trenutke, ko smo se nekako podzavestno preveč povlekli nazaj, a smo potem v nadaljevanju spet pokazali pravi značaj in zasluženo pripeljali tekmo do želenega razpleta,” o vtisih z derbija dvakratni strelec, ki je v izjemno učinkoviti končnici sprožil navdušenje v vijol’čnih sektorjih. Predvsem z golom za 2:3. Ko je Vidmarju odvzel žogo, jo je umirjeno, potrpežljivo, z daljšo samostojno akcijo pripeljal do mreže.

“Videl sem, da imam še dovolj časa. Tudi soigralci so mi rekli, da je delovalo, kot da sem dolgo čakal z zaključkom, a ni bilo bojazni, da ne bi bilo gola. Napake se dogajajo, izkoristil sem ponujeno priložnost in sem vesel, da sem pomagal do slavja. Po našem odličnem začetku in ob spoznanju, da smo imeli kar precej prostora za prehode do njihovega kazenskega prostora, bi bilo škoda, če ne bi zmagali. Cilj nam je bil prekinjati njihove napade, to nam je dobro uspevalo. Štirje doseženi zadetki pomenijo najboljšo potrditev naše prepričljive predstave.”

Dva z avtorstvom našega poletnega novinca pa tudi potrditev osebne strelske forme.
“Super se je začelo v sezoni, potem se je, žal, nekoliko ustavilo. Lahko sem zadovoljen z mojim zdajšnjim učinkom, tudi soigralcem gre dobro. Sporazumevanje na igrišču je vedno boljše, skupaj imamo kvaliteto, ki jo potrjujemo v napadalnih akcijah in tokrat smo spet trije različni igralci dosegli zadetke.”

Po derbiju smo spet tam, kjer smo najraje. Na vrhu.
“Imamo dober trenutek, 6 zaporednih zmag, tukaj se ne nameravamo ustaviti. Zdaj smo spet na prvem mestu, ki ga več ne želimo izpustiti. Nadaljujemo z upanjem, da vodstva na lestvici ne zapravimo. Pot poznamo, gremo naprej na enak način. Po derbiju se misli že preusmerjajo k tekmi z Muro.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8