Članek
Uspešno premiero je imel tudi Nemanja Mitrović
VZELI SMO, KAR SMO SI ŽELELI
"Gremo naprej z enako miselnostjo, v soboto je že na vrsti Mura"
Foto: Grega Wernig
Skupaj sicer šesta, a iz različnih vzrokov posebna. Nemanja Mitrović je po prejšnjih petih tekmah privajanja na vijol’čni svet prestal veliko preizkušnjo na derbiju v Ljubljani. Sprejem s tribun je bil vroč, toda z dovolj izkušnjami je ohranil zbranost in prispeval delež k zmagi.

“Moj prvi derbi v mariborskem dresu bo ostal v prijetnem spominu. Vesel sem za ekipo, za vse nas. Dobro smo odprli tekmo, prvih 30 minut je bilo res fantastičnih. Vmes smo obstali, ko smo dobili gol, potem se je zgodila še tista enajstmetrovka. Bilo je nekaj vlečenja, hitro je padel, ampak tako je v nogometu, tudi to je sestavni del. Toda bistvenega pomena je bilo, da smo spet imeli pravi odziv v odločilnih trenutkih,” Nemanja Mitrović o zmagi z dodatno težo.

“Derbi se ne igra, derbi se zmaguje. Vzeli smo, kar smo si želeli. Ne spomnim se, kdaj smo imeli toliko priložnosti in preprosto se ni moglo končati drugače. Po prikazanem je razplet pravičen, ne glede na pozne zadetke v končnici.”

Zmaga v derbiju je že šesta zaporedna, s prepričljivo serijo smo povsem spremenili razmerje na lestvici.
“Od tekme do tekme je naše vodilo že ves čas. Tudi v trenutkih, ko nam ni šlo najboljše, enako velja zdaj. Če bo šlo, naj bodo številke zaporednih zmag še višje. Pomembno je samo nadaljevati s trdim delom. Vrnili smo se na prave tirnice, toda daleč je še do cilja. Dovolj smo izkušeni, da se zavedamo, da vmesno vodstvo na lestvici še ne pomeni ničesar. Zato gremo naprej z enako miselnostjo, v soboto je že na vrsti Mura. Smo na pravi poti, toda še 24 tekem je pred nami in zanima nas le zmaga na naslednji.”

V soboto v Ljudski vrt. Maribor – Mura. Ob 20:15.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
62
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10