Članek
S trenerjem o zaključnih pripravah na sobotni dvoboj z Muro
KAR VIDIM, JE SPODBUDNO
"Nismo odvisni od enega igralca, ampak smo raznovrstni in to želimo ponoviti.”
Foto: Grega Wernig
Po seriji zaporednih tekem več časa za pripravo na naslednji izziv. Kratek premor po derbiju, potem pa popolna usmeritev k sobotnemu dvoboju z Muro.

“Včasih je tekem preveč v kratkem času, zdaj jih je manj in se je treba prilagoditi. Prihajamo v obdobje, ko bo treba spremeniti tudi način treninga, bomo pa poskrbeli, da bodo fantje v teh 90. minutah, ki so na sporedu v tem tednu, razigrani in v pravi podobi. Ob dodatni energiji in samozavesti po derbiju imamo dobre temelje,” v napovedniku kroga št. 13 Darko Milanič.

Na zadnjih treningih prevladuje odlično ozračje, tudi s potrpežljivim vračanjem poškodovanih, toda prav vse pa ne gre po načrtih.
Milec, Rajčević, Kolmanič in Uskoković še niso nared, so v procesu rehabilitacije. Ne smemo prehitevati, delajo še po individualnem programu. Nekateri igralci, ki so dobili udarce v derbiju, so vprašljivi za nastop, a je še prezgodaj govoriti, kdo bo ali ne bo na igrišču. Do sobote in končne odločitve je še dovolj časa, počakali bomo do zadnjih aktivnosti.”

Dosedanje aktivnosti so nadvse uspešne: z zmagovito serijo v zadnjih šestih prvenstvenih krogih nam je uspel vzpon do 1. mesta. Naslednji cilj je ostati na vrhu.
“Smo v super seriji, ki jo razumljivo želimo nadaljevati. Dolga je še pot do konca prvenstva, a se bomo borili na vsaki tekmi, da ostanemo, kjer smo.”

Po derbiju – derbi. Moštvi na lestvici loči 1 točka, ozračje na tribunah bo spodbudno, z obema navijaškima skupinama. Izhodišče za atraktiven sobotni večer v Ljudskem vrtu…
“Tekma, ki nas čaka, bo zahtevna, predvsem pa drugačna, kot je bil derbi. Morda ne bo na nasprotni strani toliko individualne kvalitete, bo pa veliko moštvenega duha, strategije, taktične discipline. Z dobrim branjenjem in iskanjem priložnosti za protinapade. Zame je najbolj pomembno, kar vidim pri fantih v teh dneh. To je spodbudno. Verjamem, da bomo imeli lepo podobo na tribunah, z več razlogi za zadovoljstvo med našimi navijači. Želja je zmaga, ob naši dobri igri, z veliko dinamike. Pozorni bomo na vse segmente, priprava na tekmo je odločilnega pomena. Ne smemo jim dovoliti, da počnejo tisto, kar jim gre dobro. Naši gostje lažje igrajo proti ekipam, ki so favoriti na papirju. Da jih je težko prebiti, drži. Toda verjamem, da bodo fantje našli ustrezne rešitve. Zabili smo veliko golov v zadnjih tekmah, samozavest je na visokem nivoju. Nismo odvisni od enega igralca, ampak smo raznovrstni in to želimo ponoviti.”

Ljudski vrt. Sobota, 20:15. Maribor – Mura.
30.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
55
Maribor
55
Aluminij
48
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Tabor Sežana
34
Domžale
33
Triglav
31
Rudar
10