Članek
Serija šestih zaporednih zmag ustavljena z remijem, s trenerjem o dvoboju z Muro
MANJKALI SO LE ZADETKI
Foto: Grega Wernig
Ni bilo golov, a je bila vse prej kot miroljubna tekma. 7500 gledalcev, z energijo na tribunah in igrišču.

“Odlična tekma, v različnih pogledih. Škoda, da iz številnih priložnosti, ki smo si jih priigrali, nismo zadeli. To edino manjka tej tekmi. Drugače pa je bilo veliko teka, kombinatorike, na trenutke tudi precej tveganja z obeh strani. Obžalujem, da nismo zmagali, saj se redko zgodi, da imaš toliko priložnosti,” v analizi tekme Darko Milanič.

“Kljub temu, da je bila na drugi strani čvrsta ekipa, smo imeli dinamiko, želeli igrati proti naprej in bili bližje zmagi. Začeli smo dobro, ustvarjali pritisk. Ko to počneš, moraš kdaj tudi stopiti nazaj v nekaterih trenutkih in ostati v formaciji, ko pride nasprotnik naprej. V enem obdobju so se kar izmenjavali obojestranski napadi, gledalci so lahko prišli na svoj račun. Tudi z igralcem manj smo igrali odlično in res škoda zaradi nemirnosti, neučakanosti v določenih situacijah, ko bi lahko izbirali boljše rešitve.”

Serija šestih zaporednih zmag je ustavljena z remijem, a se na reprezentančni premor odhaja s spoznanjem, da je za nami nadvse uspešno obdobje.
“Žal. To je bilo res odlično, kar smo opravili v zadnjem obdobju. Ko se to zgodi, pa velja za naprej le eno pravilo. Ker smo eno prekinili, naj bo po reprezentančnem premoru začetek nove serije.”

Zdaj 2 tedna premora, nadaljujemo 20.10 v Sežani.
13.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
27
Maribor
25
Aluminij
25
DNŠ Mura
24
Celje
21
Bravo
13
Tabor Sežana
13
Domžale
13
Triglav
10
Rudar
5