Članek
Špiro Perićić po vmesni zdravniški oskrbi znova z moštvom: prvih 20 tekem osnova za naprej
NADOKNADITI ZAMUJENO
"Ostati osredotočeni na vsako naslednjo tekmo, na vsak trening"
Foto: Grega Wernig
Med premorom je imel vmesni nepredviden dodatni premor, a se je hitro vrnil. Špiro Peričić je izpustil dva dni vadbe, ob nadaljevanju aktivnosti pa je spet z moštvom.

“Nekaj časa me že spremljajo bolečine v stopalu, skoraj en mesec. Potreboval sem zdravniško oskrbo, stanje se je izboljšalo in znova sem se lahko pridružil soigralcem. Moram pa nadoknaditi zamujeno, tako da zame zdaj ni več prostih dni. Z upanjem, da ne bo dodatnih zapletov,” pravi Špiro Peričić, ki je med premorom dočakal tudi prvi rojstni dan v Ljudskem vrtu in dopolnil 26 let.

6 zmag, 1 remi. Tudi predstave v zadnjem obdobju so poskrbele za splošno izboljšanje stanja.
“Vedeli smo ves čas, da smo najboljša ekipa v ligi, kar pa smo morali potrditi na igrišču. Zgodil se nam je zaostanek v začetnih krogih, Evropa je terjala posledice. Nismo bili osredotočeni samo na kvalifikacije, temeljito smo se pripravljali tudi na vsak prvenstveni izziv, toda zgodilo se nam je nekaj tekem z neželenim razpletom. Po play-offu pa smo ujeli ritem in lahko rečemo, da je teh zadnjih 7 tekem zelo popravilo podobo moštva ter seveda tudi stanje na lestvici.”

Povod za pogovor je tudi svojevrstni jubilej: v prvih treh tekmovalnih mesecih je branilec, doma iz Splita, zbral že 20 nastopov v vijoličastem, kar je zahtevalo ekspresno prilagajanje ob vselej zahtevni prvi sezoni v novem okolju.
“Soigralci so mi olajšali prilagajanje, to moram poudariti. Vsi skupaj s pozitivnim odnosom in ozračjem v slačilnici, Viler in Ivković pa kot odlična igralca ter izjemna človeka, ki sta mi neposredno pomagala ob sodelovanju v obrambi. Trener se je veliko pogovarjal z menoj, mi predstavil zahteve, ki jih je treba sprejeti. Način igre je drugačen, potreboval sem nekaj časa, da sem ‘polovil’ vse zadeve, ob tem pa moram odpravljati nekatere napake oz. navade, ki sem jih imel.”

Prvi del sezone je večinoma igral v navezi z Ivkovićem, vmes eno tekmo z Rajčevićem, v zadnjem obdobju pa večinoma z Mitrovićem.
“Vsi trije so vrhunski pri izpolnjevanju štoperskih nalog, s takšnimi soigralci je vse lažje na igrišču. Imamo svoje zadolžitve, vemo, kaj moramo početi v vsakem trenutku, z Mitrovićem, Rajčevićem in Koblarjem zelo dobro sodelujemo že na treningih, tako da ni težav, ko trener izbere 2 kandidata za nastop.”

Še en delovni teden, potem pa nadaljevanje tekmovanja s štirimi preizkušnjami do novembrske prekinitve prvenstva zaradi zadnje reprezentančne akcije.
“Žal bom naslednjo tekmo v Sežani izpustil zaradi izključitve. Verjamem, da bodo fantje nadaljevali z dobrimi igrami in začeli novo serijo zmag. Moramo ostati popolnoma osredotočeni na vsako naslednjo tekmo, na vsak trening. Z namenom, da napredujemo in zbiramo točke. S tem ozračjem v slačilnici, s to kvaliteto ni razloga, da ne bili uspešni tudi v naslednjem ciklu.”17.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
36
Maribor
34
Aluminij
34
DNŠ Mura
31
Celje
28
Tabor Sežana
17
Triglav
17
Domžale
16
Bravo
13
Rudar
7