Članek
Trenerjev pogled na koristno preizkušnjo v Avstriji
DOVOLJ RESNOSTI, TEMPA IN VRAČANJA RITMA
Luka Koblar: dobrodošlih 45 minut v Weizu
Foto: Grega Wernig
Da odštevanje do nadaljevanja prvenstva ni minilo brez tekme, smo opravili koristno preizkušnjo čez mejo. Dvoboj z avstrijskim tretjeligašem v Weizu, ki ima ambicije po napredovanju v drugo ligo, je prinesel pozitivna spoznanja.

“S testom smo popolnoma zadeli. Zakaj? Ker smo igrali proti zelo agresivnemu nasprotniku, ki nam ni pustil veliko prostora in smo morali biti popolnoma osredotočeni. Pristop je bil pravi, opravili smo 2x45 minut visokega tempa. Tekma je bila pomembna tudi zaradi prilagajanja na manjše igrišče, v Weizu je bilo bolj podobno sežanskemu, kot če bi igrali v Ljudskem vrtu. Ko ni preveč prostora na igrišču, je veliko dvobojev in od vsakogar zahteva veliko potrpljenja. Ta premor je relativno dolg, tako da je bilo pomembno izpeljati eno tekmovalno preizkušnjo, ki je bila koristna v različnih pogledih,” je trenerjeva ocena testa v Avstriji, ki smo ga izkoristili tudi za vračanje poškodovanih ter vračanje tekmovalnih občutkov za posameznike, kateri nekaj časa niso dobili priložnosti.

“Nekateri fantje dolgo niso igrali, predvsem Handanović, Bajde, Koblar. Milec in Rajčević sta se vrnila po poškodbi, mlajši igralci, ki so igrali v 2. polčasu, nimajo tekmovalnega ritma. Vsem je nastop prišel prav in ko bo mogoče, bomo skušali v prihodnje organizirati še kakšno tekmo med tednom proti takšnim tekmecem. To je izredno dobrodošlo.”

Ob tem pa tudi priključitev igralca iz nogometne šole: ob levi stranski črti je prve članske minute opravil Belmin Bobarić.
“Imel je dober debitantski nastop. To smo v preteklosti že počeli in bomo tudi v prihodnje, da fantje iz nogometne šole skozi takšne preizkušnje občutijo članski nogomet. Opazimo in nagradimo nadarjenost pri posameznikih, vendar je potem potrebnega ogromno dela, da se ta talent pretvori v kvaliteto članskega nogometa.”

Od srede pa popoln fokus na nedeljo, finiš aktivnosti pred potjo v Sežano.
“Čakamo vrnitev naših treh igralcev v selekcijah Bosne in Hercegovine (Pirić in Hotić nista dobila priložnosti med dvojnim programom proti Finski in Grčiji, Mulahusejnović je na tekmi selekcije U21 proti Nemčiji vstopil v igro v 85. minuti), upamo, da bo nared Zahović, ki je doslej vadil po posebnem programu. Ko bomo spet popolnili vrste, začenjamo še zaključni del priprav na gostovanje v Sežani. Stanje je dobro, obetavno. Gremo odločno v naslednji cikel štirih tekem, ki sledi.”25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10