Članek
Rudi Požeg Vancaš pred gostovanjem v Sežani in začetkom naslednjega poglavja vijol’čne jeseni
MINI PRIPRAVE ZA NOVO SERIJO
"Z mislimi ves čas pri zelo pomembni tekmi, ki nas čaka v nedeljo"
Foto: Grega Wernig
Konec premora, začetek nove faze. Dnevi, ko so reprezentančne aktivnosti prekinile prvenstvo, so mimo. PLTS je nazaj, vijol’čna četa se vrača v tekmovalni ritem v zelo dobrem razpoloženju.

“Dobro smo izkoristili ta premor. Dejansko smo opravili mini priprave in bili z mislimi ves čas že pri zelo pomembni tekmi, ki nas čaka v nedeljo. Po šestih zaporednih zmagah je bil niz v zadnji tekmi prekinjen, verjamemo, da le začasno. Gremo naprej z namenom, da nadaljujemo z uspešnimi igrami,” Rudi Požeg Vancaš med odštevanjem do kroga št. 14.

Naslednja postaja Sežana. S specifičnim gostovanjem na majhnem igrišču, proti zelo motiviranim gostiteljem, ki so potrdili status ambicioznih novincev.
“Dobro jim gre. Nekaj nasprotnikov je že imelo težave z njimi ali ostalo brez točk, morali bomo biti pazljivi. Potrebujemo odločno, samozavestno predstavo, ob naši pravi podobi. Do cilja moramo na način, ki smo ga že pokazali med zadnjo uspešno serijo.”

Serijo je zaznamovala tudi učinkovitost z raznovrstnostjo. 6, 5, 4: po številu golov imamo veliko razpoloženih igralcev na vrhu klubske lestvice strelcev. Med njimi je tudi RPV.
“Veseli vsak zadetek, vsaka uspešna poteza. Ni pomembno, kdo zabija, le da zmagujemo. Kot celotna ekipa delujemo dobro, vsi prihajamo v priložnosti in smo skupaj zaslužni za te dosežke.”

Do konca jesenskega dela sta še dva mini cikla, z eno željo. Priti do zime na 1. mesto.
“To si vsi želimo. Zdaj bo najprej popolna osredotočenost na te 4 tekme v obdobju do naslednjega reprezentančnega premora, cilj je priti na vrh, tega ne skrivamo. Zato bomo storili vse, da zmagamo v Sežani in gremo proti uresničitvi cilja.”
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10