Članek
Konec odštevanja, nazaj na igrišče: zadnji napovednik gostovanja v Sežani (nedelja, 14:30)
AGRESIVNO, ODLOČNO
Foto: Grega Wernig
Dolgih 15 dni brez tekme. Odštevanje se izteka, pred nami je nadaljevanje prvenstva.

“Ustrezno smo izkoristili vmesno obdobje in gremo v dobrem stanju v novo poglavje. Cilj je znan, v Sežano po zmago. Tako smo se tudi pripravljali,” Darko Milanič v napovedniku naslednjega izziva in o zadnjih aktualnih informacijah.

O spominu na prejšnjih 90 minut proti nedeljskemu tekmecu (4:2 v Ljudskem vrtu)…
“Ne bomo iskali povezav. Takrat smo bili še v evropskem tekmovanju, nekaj smo preizkušali pred povratno tekmo proti Rosenborgu. Pričakujem trd odpor gostiteljev, pri katerih je opazno, kaj želijo v igri. Nihče jih ni zlahka prebil ali premagal. Kar so počeli v zadnjih tekmah, bodo verjetno tudi v nedeljo. Ko jih vidiš na igrišču, to ni moštvo, ki je igralo v drugi ligi. Imajo nekaj igralcev, ki sodijo v zgornji del posameznikov v ligi, moramo biti zelo pozorni na njih. Prihaja NK Maribor, okolje se je animiralo, igrali bomo v prijetnem ozračju. Zato potrebujemo izredno dobro tekmo, v vseh pogledih. Z agresivnostjo, popolno osredotočenostjo.”

O tem, kdo bo nadomestil kaznovanega Peričića…
“Imamo 3 možnosti. Rajčević je zdaj nekaj časa v treningu, Koblar je že dolgo z nami v delovnem ritmu, rešitev je lahko morda tudi Cretu. Morda je najbližji nastopu Koblar. Čeprav še nima uradnega članskega nastopa, ima naše zaupanje. Dolgo trenira z nami, pozna vse naše zakonitosti, zahteve v igri. Morebitno ponujeno priložnost lahko mirno zagrabi, saj imamo dovolj izkušenih posameznikov, ki so tukaj, da mu pomagajo.”

O potrjeni informaciji, kdo bo po sedmih zaporednih nastopih zamenjal Klinarja…
“Milec je zdrav in pripravljen za nastop. Vse moramo narediti, da bo ostal v dobrem stanju. Ker ga dolgo ni bilo v kadru, bo morda kakšen predložek manj, v kakšni situaciji bi lahko bilo z njegove strani manj natančnosti, mora pa dosledno oddelati vse obrambne naloge in bo okej.”

In o tem, v kakšnem je stanju po vmesni odpovedi reprezentančne akcije Luka Zahović…
“10 dni je treniral s kondicijskim trenerjem in se nam pridružil v dobrem stanju. Bolečine so bistvene manjše, posledično je na treningih že bila prisotna dodatna vnema. Dosedanje aktivnosti je zelo dobro opravil, tako da je stanje spodbudno.”

Krog št. 14. Nedelja, 14:30. CB Tabor 24 – NK Maribor.25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10