Članek
Ocena nedeljske predstave v Sežani je enotna: Bili smo slabi, v vseh fazah igre
PODOBA, KI JE NE BI SMELI IMETI
Foto: Grega Wernig
Neuspešna vrnitev na igrišče po 15-dnevnem reprezentančnem premoru. Ni se izšlo, krog št. 14 bo ostal v neprijetnem spominu. Iz Sežane z najvišjim porazom v sezoni.

“Želje so bile popolnoma drugačne. Šli smo v Sežano z namenom, da nadaljujemo uspešno serijo, ki je bila ustavljena pred reprezentančnim premorom, toda pokazali smo podobo, ki je ne bi smeli. Nasprotnik je delal, kar smo pričakovali, mi pa ne,” ni skrival razočaranja Darko Milanič v pogovoru po nedeljski tekmi.

“Bili smo slabi, v vseh fazah igre nerazpoloženi. Nismo se prilagodili razmeram, ki so specifične in s katerimi nimaš pogosto opravka, kar je nasprotnik s pridom kaznoval.”

Na sestavo zapisnika je vplivala tudi viroza, izven kroga kandidatov za nastop so tako ostali Koblar, Kotnik in Mulahusejnović, toda tokrat je šlo za tekmo, ko je bilo preveč težav. Ne glede na negativno končno oceno pa bi boljši izkoristek priložnosti lahko popravil vtis in spremenil razmerje na igrišču...
“Pritisk, ki smo ga vršili v 1. polčasu, je bil posamičen. Ni mi bil všeč, ni bil organiziran, kot smo to želeli početi. Toda nasprotnik nam je v drugem delu 1. polčasa pustil več prostora in ustvarili smo si nekaj priložnosti. Imeli smo občutek, da smo šli skozi slabšo fazo, ko se nepovezano premikamo in ne tečemo dobro, da je lahko v nadaljevanju samo boljše. Vendar je bilo v začetku 2. polčasa stanje podobno kot na začetku tekme in nas odpeljalo do neželenega razpleta.”25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10