Članek
Vijol'čni načrt za soboto je jasen: v napovedniku Darko Milanič in Rok Kronaveter
ZNAMO IN MORAMO BOLJŠE
"Po zmago, z igro na višjem nivoju"
Foto: Grega Wernig
Nadaljevanje prvenstva, nov izziv v Ljudskem vrtu. S povečanim nabojem in z več razlogi za uspešno predstavo.

“Še vedno se ne moremo sprijazniti s tem, kar se je zgodilo prejšnji vikend v Sežani. Naša podoba je bila takšna, kot se ne dogaja pogosto. Več zadev je pripeljalo do tega, pogovorili smo se o vsem, opravili analizo in zdaj moramo zagrabiti ter se vrniti na nivo, ko smo bili razigrani, povezani, moštveni. Ta povezanost je odločilna, seveda ob mentalni pripravi na tekmo. Moštveni in posamični,” Darko Milanič o aktivnostih med tednom in v zaključnem delu priprav na dvoboj s Celjani.

“Nabirajo točke, igrajo dobro, imajo svojo strategijo. Ob uigranosti imajo dinamiko, tako da potrebujemo ustrezen odziv. Predvsem pa tisto našo zbranost, odločnost. Tudi na tekmi v Vidmu pri Ptuju smo med tednom dobili odgovor, kaj se zgodi, če ne prideš na igrišče s stališčem, igral bom odlično, storil vse za moštvo in se pokazal ter si izboril priložnost za naslednje uradne tekme.”

Trener je potrdil, da se Špiro Peričić po kazni vrača v moštvo. Sprememba bo tudi v zvezni vrsti, saj ima Aleks Pihler 4 rumene kartone.

Več o utripu slačilnice pa v zadnjem napovedniku Rok Kronaveter: “Popraviti moramo slab vtis iz Sežane, tega se dobro zavedamo. Jasno je, da znamo in moramo igrati boljše, to je treba pokazati že ob prvi naslednji priložnosti. Tekma proti Celju bo zahtevna, v letošnji sezoni imajo naši sobotni gostje manj nihanj. Toda zanima nas le zmaga. Da bi uresničili cilj, mora z naše strani vse biti v igri na višjem nivoju. Upam, da se bo zbralo čim večje število gledalcev. Podpora bi nam veliko pomenila, mi pa bomo naredili vse, da upravičimo zaupanje. Do konca jesenskega dela želimo povezati novo uspešno serijo.”

Krog št. 15. Maribor – Celje. Ljudski vrt, sobota, 16:55.17.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
36
Maribor
34
Aluminij
34
DNŠ Mura
31
Celje
28
Tabor Sežana
17
Triglav
17
Domžale
16
Bravo
13
Rudar
7