Članek
Trenerjev pogled na zmago dvojnega pomena proti Celju
KORAK K TISTEMU, KAR SI ŽELIMO
Foto: Grega Wernig
Oddelano. Zmaga brez dobljenega zadetka ima vedno dvojno težo, tokrat je bila za nas pomembna tudi zaradi psihološkega vidika.

“Za nami je zahtevna tekma, vendar smo zadovoljni z razpletom. Predvsem zaradi spoznanja, da smo v 2. polčasu uspeli početi, kar smo želeli: da nasprotniku ne dovolimo ničesar. Imeli smo kompaktnost, bojevitost tudi s strani igralcev, ki jih odlikujejo druge značilnosti. V trenutku, ko so nam gostje pustili nekaj prostora, smo izpeljali super akcijo in zadeli. Potem smo na podoben način imeli še nekaj priložnosti, pri katerih pa se je pokazalo, da so še bile opazne posledice prejšnjega poraza,” je v komentarju tekme izpostavil Darko Milanič in pojasnil razloge za tiste manj pozitivne zadeve.

“Nismo bili dovolj mirni, sproščeni, da bi zabili še kakšen gol. Videli smo 2 različna polčasa. V prvem z manj prostora za konkretnejše napade, a smo se med odmorom dogovorili o načrtu in verjeli, da lahko na takšen način tekmo zmagamo. Čestitke fantom. Naj bo ta zmaga korak naprej, k tistemu, kar si želimo. Ko bo več sproščenosti, bodo boljši sprejemi, boljši zaključki in tudi več golov.”

Priložnost sta v dvoboju s Celjem po dolgem času dobila Jasmin Handanović in Amir Dervišević.
“Z Derviševićem sem želel dobiti hitrejši pretok žoge, obračanje strani. Nasprotnik zelo zoži prehode, to se je poznalo, smo pa pridobili podajo v prostor in to se je pokazalo kot dobro. Handanović pa je branil namesto Pirića, ker sem se odločil, da dobi Pirić nekaj odmora, da zadiha in spet v miru najde tisto formo, katero je imel. Za vsakega od fantov je dobrodošlo po določenem obdobju imeti kakšen premor. To si v našem primeru lahko privoščimo, ker imamo ob Piriću vratarja, ki je izjemno dober.”
17.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
36
Maribor
34
Aluminij
34
DNŠ Mura
31
Celje
28
Tabor Sežana
17
Triglav
17
Domžale
16
Bravo
13
Rudar
7