Članek
Mitja Viler o odločilnem trenutku sobotnega dvoboja, znova med strelci v PLTS po aprilu 2015
PRVA MISEL JE VEDNO NAJBOLJŠA
"Prišel sem do obetavne situacije in nisem okleval z udarcem"
Foto: Grega Wernig
24.4.2015. Odgovor na vprašanje, kdaj se je Mitja Viler nazadnje vpisal med strelce na prvenstveni tekmi (Kalcer Radomlje - Maribor, za 3:0 med zmago s 6:1).

“Res je bilo treba izbrskati podatek, kdaj sem nazadnje zabil v prvenstvu. Vmes mi je uspelo v evropskem tekmovanju. Prišel sem do obetavne situacije in nisem okleval z udarcem. Tako je tudi prav, znova se je izkazalo, da je prva misel najboljša misel kot pogosto rečemo,” o odločilnem trenutku strelec zadetka za pomembno zmago v sobotnem dvoboju s Celjem.

“Treba je bilo spet obrniti krivuljo navzgor. Poraz v Sežani nas še boli, morali smo se dobro odzvati. Pomembno je bilo, da nismo dobili gola, čeprav je treba priznati, da so bili Celjani nevarni v 1. polčasu. Pri nas pa je bilo opazno, da smo igrali v nekakšnem krču. Toda najpomembnejše je, da smo dosegli cilj, to so sladke zmage. Zmaga z 1:0 je vedno najslajša.”

Tokrat do cilja tudi z nekaj spremembami v moštvu, v končnici tudi z dodatnimi izkušnjami.
“Izpadlo je tako, da smo na koncu imeli na igrišču starejšo ekipo. Veliko pomeni mladostna zagnanost, v določenem trenutku pa pridejo prav tudi izkušnje. Handanović ni imel veliko dela, a je vse zanesljivo opravil in potrdil, da je kot pravi profesionalec vedno pripravljen pomagati. Dervišević pa je dobro opravil vmesne treninge za moč, se znova priključil moštvu na tekmah in zagotovo nam je njegova hitra žoga pomagala.”

Prvenstvena zmaga št. 8 prinaša tisti želen dodatni zagon za jesenski finiš.
“Ni več veliko tekem do konca jeseni. Ne smemo se zanašati na to, kaj bodo počeli nasprotniki. Kmalu bo po tem lepem vremenu prišlo obdobje težkih igrišč, zato bo dodatnega pomena ob moštveni tudi osebna priprava. To zmago smo že arhivirali, po regeneraciji se takoj začenjajo priprave na sobotno gostovanje pri Bravu, ki bo zaradi vremena in vseh pogojev zelo zahtevno.”
17.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
36
Maribor
34
Aluminij
34
DNŠ Mura
31
Celje
28
Tabor Sežana
17
Triglav
17
Domžale
16
Bravo
13
Rudar
7