Članek
Dogajanje v Ljudskem vrtu vse prej kot praznično: s trenerjem o vijol’čnem načrtu za Bravo
VSAK SVOJ DEL ZA SKUPNI USPEH
Foto: Grega Wernig
Po zmagi proti Celju in učinkovitemu testu med tednom v Dravogradu finiš priprav na sobotno nadaljevanje prvenstva. Dogajanje v Ljudskem vrtu vse prej kot praznično.

“Želimo ohranjati tekmovalni ritem, razdeliti minute, zato organiziramo tekme med tednom. Pristop je bil zelo dober, to je bilo opazno in najbolj pomembno. Zato smo delovali dobro na igrišču. Ne bi nikogar izpostavljal med posamezniki, so pa fantje v celoti odigrali dobro in motivirano opravili nalogo. Razumem, da je težko, ko kdo ne dobi priložnosti na uradnih tekmah, a je treba vedno oddelati na ustrezen način in biti pripravljen. Tudi v soboto je treba imeti kot osnovo takšen pristop, v vseh fazah igre. In potem iz tega izraziti kvaliteto,” pojasnjuje Darko Milanič.

V soboto nas čaka drugi dvoboj z novincem v ligi v letošnji sezoni. Prva izkušnja je bila nadvse pozitivna, z zmago s 4:0 na domačem igrišču.
“Takrat so prišli k nam napadalno usmerjeni, s tem nam je bila naloga nekoliko olajšana. Zdaj nas čaka drugačna zgodba, verjetno tudi slabši pogoji zaradi vremena, na drugi strani pa nasprotnik, ki bo bolj obrambno usmerjen in nas bo skušal ogrožati iz protinapadov. Tekmeci imajo kontinuiteto dela, svojo pot in ne presenečajo z rezultati, ki so jih dosegli med sezono. Morali bomo biti zelo pozorni, treba bo preprečiti njihove poskuse in najti pot do njihovih vrat na način, kot se bomo dogovorili. Ni treba odločiti tekme v prvih petih minutah, ampak s strategijo skozi celotno tekmo. Treba se bo znati prilagoditi, veliko opozoril smo dobili pred kratkim v Sežani.”

Še informacije pred tekmo o kadrovskem stanju, smernicah vijol’čnega načrta?
Klinar in Kolmanič se približujeta vrnitvi, a še nista nared. Drugih posebnosti ni. Za vsakogar, ki bo igral, velja, da moramo biti pripravljeni narediti skupno osnovo, oddelati 90 minut in potem bo vztrajnost pri izpolnjevanju nalog pripeljala do tega, da bomo zadovoljni z razpletom. Vsak mora narediti svoje s ciljem, da bi moštvo imelo dobro podobo na igrišču. Zbrano, osredotočeno. Želimo zmagati, narediti serijo v jesenskem finišu.”

Krog št. 16. Bravo – Maribor. Sobota, 14:00.
30.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
55
Maribor
55
Aluminij
48
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Tabor Sežana
34
Domžale
33
Triglav
31
Rudar
10