Članek
Zadnji napovednik gostovanja pri Bravu (sobota, 14:00): Nemanja Mitrović
RAZMIŠLJATI POZITIVNO, O ZMAGI
"Z 2. polčasom proti Celju smo pokazali, da se usmerjamo nazaj na pravo pot"
Foto: Grega Wernig
Dnevi po uspešnem vikendu so delovni vnemi dali dodaten zagon. Priprave so bile natančno zasnovane, odštevanje do sobote in kroga št. 16 minilo v pozitivnem ozračju.

“Vedno je veliko lažje po zmagi. Za nami je kakovosten teden, tisti, ki nismo igrali v Dravogradu, smo oddelali enega izmed močnejših treningov, tako da bomo vsi skupaj ustrezno pripravljeni dočakali gostovanje v Ljubljani,” pravi Nemanja Mitrović, ki dobro pozna razmere na prizorišču naslednje tekme.

“ŽAK je specifičen teren, zelo ozek. Bravo se zapre in ne omogoča veliko prostora. Zadnja gostujoča tekma ni bila dobra z naše strani in moramo popraviti vtis. Pomemben bo pristop, dober začetek. Bravo ima nekaj dobrih posameznikov, nevarni so iz prekinitev in tekmo bo treba oddelati na najboljši način.”

Sobotni dvoboj bo pomemben v več pogledih, tudi kot test pristopa.
“Sežana, Koper, to se nam ne sme več dogajati. Na nek način bo proti Bravu podoben test, zaradi igrišča, ambienta. Zavedamo se, česa ne smemo in vemo, kaj moramo. Moramo razmišljati pozitivno, o zmagi. Dobro je znano, kakšni so cilji Maribora. Želimo biti na vrhu in takšne tekme se ne smejo ponoviti.”

Dober obet prinaša zadnjih 90 minut: bo prejšnja sobota v Ljudskem vrtu smerokaz za to soboto v Šiški?
“Veliko nam pomeni, da smo proti Celju ohranili mrežo nedotaknjeno. To je moj cilj na vsaki tekmi in mora biti tudi cilj preostalih soigralcev. Verjamem, da smo z 2. polčasom proti Celju pokazali, da se usmerjamo nazaj na pravo pot. Sobotni cilj je drugič v tej sezoni premagati moštvo Brava. Pozneje sem se pridružil, tako da me pri poletni zmagi v Ljudskem vrtu ni bilo zraven. Upam, da se bom veselil tokrat.”

Krog št. 16. Bravo – Maribor. Sobota, 14:00.32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
62
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10